Honkbal

Curaçao Suns niet opgewassen tegen Panamese kampioen

Curaçao Suns niet opgewassen tegen Panamese kampioen

De Federales de Chiriqui – de kampioenen van Panama – waren de tweede tegenstander van Curaçao Suns. Het zeer sterke Panamese team zegevierde met 7-3. Daar zag het in het begin niet naar uit.

Startende werper J.C. Sulbaran legde de Panamese aanval aanvankelijk goed aan banden. Hij werd in de vijfde inning bij de stand 2-1 vervangen. Dat gebeurde door problemen met zijn controle (schijn, geraakt werper). Niet door de aanvallende prestaties van de tegenstander.

Bullpen niet sterk genoeg

Tussen de vijfde en de negende inning bouwde de Panamese tegenstander de voorsprong gestaag uit. Het lukte helaas niet om de aanval tot staan te brengen.

Aan de andere kant vielen de honkslagen van Curaçao Suns te verspreid om de score hiermee te kunnen beïnvloeden. De enigen die dat wel lukte, waren Wladimir Balentien met (alweer) een homerun en Jonathan Schoop met een tweehonkslag waarop het derde punt van de Suns werd gescoord.

Bijzondere prestaties

Powerhitter Adémar Rifaela – ogenschijnlijk niet echt een sprinter – slaagde er in de vierde inning in om op een honkslag van Balentien in één keer vanaf het eerste honk het 3de honk te bereiken. Direct daarna scoorde hij het eerste Curaçaose punt, dat was toen de gelijkmaker.

Wladimir Balentien, designated hitter in de wedstrijd, was opnieuw de beste in het slagperk. Hij sloeg 3-uit-4.

Op zaterdagmiddag om 16.30 uur (Nederlandse tijd, 11.30 uur op Curaçao) spelen de Suns tegen de Venezolaanse kampioen (Tiburones de La Guaira), dat dankzij de Cubaanse sterspeler Yasiel Puig zijn eerste wedstrijd met 3-1 won van de Dominicanen van Tigres del Licey.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal