Honkbal

Ook de kampioen van Venezuela te sterk voor Curaçao Suns

Ook de kampioen van Venezuela te sterk voor Curaçao Suns

De derde wedstrijd van de Serie del Caribe bracht voor Curaçao Suns de op papier sterkste tegenstander van allemaal: Taburones de la Guaria, de kampioen van Venezuela. Helaas ging ook deze wedstrijd verloren. Het werd 2-4 voor de Venezolanen.

Een haperende start

Een zichtbaar nerveuze Scott Prins had de bal gekregen van manager Hainley Statia. Toen hij de spanning een plaatsje had kunnen geven waren we twee man verder die allebei wisten te scoren: 0-2.
Hierna ging tophitter Yasiel Puig wel kansloos met 3-slag terug naar de dugout. En gingen ook de andere slagmensen snel naar de kant. De tweede tegenslag deed zich voor in de derde inning.
Bij volle honken produceerde Prins 4-wijd. Dat was goed voor het derde punt. Omdat ook zijn eerste vervanger niet direct vat kreeg op de aanval kwam er een vierde punt. Hierna werd er door Venezuela niet meer gescoord.

Lichtpuntjes in de bulpen

Dat de Venezolanen na de derde inning niet meer tot scoren kwamen is alleen al een compliment waard. Roger Bernadina, Jurickson Profar en Adémar Rifaela hadden het druk met alle vangballen die hun kant op kwamen. Zij deden hun werk foutloos.

De inzet vanuit de bulpen was ook deze keer weer aanzienlijk. Twee man wil ik hier met name noemen: Franklin van Gurp en Anthony Herrera. Een reliever moet ervoor zorgen dat de tegenstander niet tot scoren komt. Dat deden beide heren voortreffelijk.

De Curaçaose punten kwamen op naam van Wladimir Balentien en Hendrik Clementina. Beste man in het slagperk was deze keer midvelder Jurickson Profar. Hij scoorde 2-uit-3. Profar was in het begin van de wedstrijd ook nog op een andere manier in het nieuws. Hij werd als honkloper op het eerste honk uitgeschakeld door de Venezolaanse pitcher. Dat ging zo snel, dat hij nog een meter van het honk rustig stond te wachten toen de eerste honkman hem uittikte.

De volgende wedstrijd

Maandag 5 februari is Gigantes de Rivas, de kampioen van Nicaragua, de volgende tegenstander van Curaçao Suns. De wedstrijd begint om 16.30 uur Nederlandse tijd.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal