Honkbal

Martis en Clementina helpen Suns aan tweede overwinning

Martis en Clementina helpen Suns aan tweede overwinning

De Curaçao Suns hebben op maandag hun tweede overwinning van de Serie del Caribe geboekt. Nicaragua werd in Miami aan de hand van Shairon Martis en Hendrik Clementina met 6-3 verslagen.

Shairon Martis was de startende werper voor de Suns, de pitcher die al in 2006 voor het Koninkrijksteam debuteerde met een no-hitter tegen Panama op de World Baseball Classic, kreeg van manager Hainley Statia de bal voor de start tegen Nicaragua. Dezelfde Statia was in 2006 overigens de korte stop tijdens de no-hitter van Martis.

Een no-hitter zat er tegen Nicaragua, dat als enige deelnemer een nationale selectie naar de Serie del Caribe in Miami stuurde, niet in. Toch was Martis, bijna exact 18 jaar na zijn no-hitter tegen Panama, uitstekend in vorm. Hij kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen, maar moest de Nicaraguaanse slagploeg wel runs toestaan in de tweede en vierde inning. De eerste run kwam binnen op een tweehonkslag van voormalig Major Leaguer Francisco Peguero.

De Suns sloegen in de vierde inning terug met een 3-run rally. De rally werd gestart door Jurickson Profar met een vrije loop. Ook Wladimir Balentien en Didi Gregorius kwamen op het honk en de punten werden binnengeslagen door Sharlon Schoop en Juremi Profar (2 RBI).

Met de voorsprong op zak bleef Martis nauwelijks bespeelbaar voor de Nicaraguanen, die tot nog toe geen enkele wedstrijd wonnen op dit toernooi. In de zesde inning was het catcher Hendrik Clementina, die in 2019 met Oranje het EK, OKT en de Premier12 speelde, die de voorsprong met een 3-run homerun vergrootte naar 6-2.

Uiteindelijk kwam de overwinning, net als een aantal dagen eerder tegen de Mexicanen, in de negende inning nog in gevaar. Shairon Martis gooide acht uitstekende innings en werd vervangen door Texaan Anthony Herrera. Herrera kreeg in 0.2 innings drie honkslagen tegen en gaf één run op. Dat het uiteindelijk bij slechts één run kwam was te danken aan de defense van korte stop Andrelton Simmons, die een prima dubbelspel draaide en de laatste nul maakte op een grondbal. Deze laatste nul en de save kwamen op het conto van Kevin Kelly, die uiteindelijk slechts twee pitches gooide.

Dankzij de overwinning komende Suns op twee overwinningen en twee nederlagen. Op dinsdag spelen de Suns tegen de Dominicaanse kampioen Tigres del Licey, die eveneens op 2-2 staan. De winnaar van dat duel maakt goede kans op een plek bij de bovenste vier teams in de stand, die zich plaatsen voor de halve finale. Deze wedstrijd wordt om 21.30 uur Nederlandse tijd (16.30 uur op Curaçao) gespeeld.

Op woensdag volgt dan nog de laatste wedstrijd uit de eerste ronde tegen de Puerto Ricaanse kampioen om 16.30 uur Nederlandse tijd (11.30 uur op Curaçao).

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal