Softbal

Softbalsters U18 op WK tegen China, Italië en Japan

Softbalsters U18 op WK tegen China, Italië en Japan

Team Kingdom of the Netherlands Fastpitch Softbal U18 heeft een wild card gekregen voor deelname aan het WK deze zomer. In de groepsfase van dit WK is het in Poule B ingedeeld bij gastland China, titelkandidaat Japan en aartsrivaal Italië.

De softbalsters van het Koninkrijksteam U18 eindigden tijdens het EK van 2023 op de vierde plaats en vielen zo niet alleen buiten de prijzen, maar plaatsten zich ook niet voor het WK. Vorige week kwam het goede nieuws vanuit Lausanne dat de WBSC een wild card had toegekend aan de Oranje talenten.

Net als bij de senioren, wordt in deze leeftijdscategorie het WK opgesplitst in twee verschillende fasen. De groepsfase wordt dit jaar gespeeld in drie poules op drie verschillende locaties. De poule waar het Koninkrijksteam aan deelneemt, speelt van 14-18 augustus op het Chinese eiland Pingtan. De andere twee poules worden in juli en augustus gespeeld in Dallas (VS) en Sao Paolo (Brazilië).

Inmiddels is duidelijk dat Poule B voor het Koninkrijksteam U18 een loodzware poule wordt met het zeer sterke Japan, China en Italië. Daar komen later nog twee teams van het Amerikaanse kampioenschap bij. Daar zit in elk geval Team USA niet bij, want die zijn als gastland al geplaatst voor Groep C in Dallas.

Toch kunnen sterke landen als Canada, Mexico, Puerto Rico en Venezuela zich nog plaatsen. Liefst vijf teams zullen zich naast Team USA nog plaatsen vanuit het Amerikaanse kampioenschap. Op 6 april wordt duidelijk welke landen dat zijn.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal