Honkbal

Curaçao Suns plaatsen zich voor het eerst voor de halve finale van de Serie del Caribe

Foto: 6ft4 Productions/Johnny Gregorius

Curaçao Suns plaatsen zich voor het eerst voor de halve finale van de Serie del Caribe

Met hun derde zege (2-0) tegen Puerto Rico heeft Curaçao Suns zich als vierde ploeg geplaatst voor de halve finale van de Serie del Caribe 2024.

De scores kwamen tot stand in de 4de inning door Wladimir Balentien en in de 9de inning door Darren Seferina. In beide gevallen werd er gescoord op opofferingsslagen van Jurickson Profar en Didi Gregorius.

In de verdediging werd de basis gelegd door Juan Carlos Sulbaran. In vijf voortreffelijke innings kwam hij tot 2K-0BB – 2H bij een ERA van 0.96.
De relievers deden het deze keer prima. Met zijn drieën stelden Wendell Floranus, Shea Spitzbarth en Anthony Herrera de overwinning veilig.

Bijzondere prestaties

Deze keer extra aandacht voor de outfielders. Jurickson Profar kreeg in de wedstrijd veel meer vangballen te verwerken dan normaal. Maar de wapenfeiten kwamen op naam van Edmond Americaan en Adémar Rifaela.
Americaan ving een bal na een lange sprint die werd afgesloten met een perfect getimede sliding. Rifaela greep in de 4de slagbeurt van Puerto Rico een vangbal op een manier waarop Roger ’the Shark’ Bernadina tot voor kort het patent had.

De halve finales worden op donderdag gespeeld. Welke teams elkaar wanneer ontmoeten wordt door loting vastgesteld. De eerste halve finale is om 21.00 uur Nederlandse tijd (16.00 uur op Curaçao) en de tweede is om 02.00 uur Nederlandse tijd (21.00 uur op Curaçao).

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal