Honkbal

Curaçao Suns strijden na nederlaag tegen DR op woensdag voor laatste kans op halve finale

Foto: 6ft4 Productions/Johnny Gregorius

Curaçao Suns strijden na nederlaag tegen DR op woensdag voor laatste kans op halve finale

Tigres de Licey – de kampioen van de Dominicaanse Republiek – verdedigt haar titel van 2023. Bovendien heeft het team de Serie del Caribe al liefst 11 maal gewonnen! Hoewel ze deze keer geen echt sterk toernooi spelen, blijven het katjes die je niet zonder handschoenen moet aanpakken. Gisteravond was het de beurt aan Curaçao Suns om als tegenstander te fungeren.

Het was uiteindelijk Tigres de Licey dat met 2-0 aan het langste eind trok.

Aan Curaçaose kant was de Amerikaanse startende werper Codey Mincey (een Minor Leaguer van de Miami Marlins) de held van de avond. Met uitzondering van de vierde slagbeurt – Tigres de Licey kwam toen tot drie opeenvolgende honkslagen – hield hij de Dominicaanse ploeg van scoren af. Die bevlieging zorgde voor het eerste punt.

Na 6 1/3 inning werd Mincey vervangen door top-reliever Kevin Kelly. Die zat echter niet goed in de wedstrijd, waardoor er meerdere vervangers nodig waren. Dit had tot gevolg dat Tigres de Licey in de 8ste inning nogmaals wisten te scoren.

Geen sterke prestatie Curaçaose slagploeg

Anders dan in eerdere ontmoetingen was het nu kommer en kwel met de aanvallende prestaties van Curaçao Suns. Het team kwam tot welgeteld drie honkslagen: twee van Roger Bernadina en één van Jonathan Schoop.

Maakt Curaçao Suns nog kans op de halve finale?

Dat zal vanavond moeten blijken in de laatste wedstrijd, tegen Puerto Rico. De teams van Mexico en Nicaragua zijn afgevallen; Panama en Venezuela zijn al gekwalificeerd. Voor de twee overgebleven plekken valt vanavond de beslissing.

Winnen de Suns van de Puerto Ricaanse kampioen dan eindigen deze teams allebei op 3 overwinningen en 3 nederlagen, waarbij het onderlinge resultaat natuurlijk in het voordeel spreekt van de Suns. De Tigres del Licey kunnen ook nog op 3-3 eindigen als zij vanavond verliezen van Panama. Omdat de Tigres van de Criollos (Puerto Rico) wonnen, is duidelijk dat de Suns bij een overwinning op woensdag geplaatst zijn voor de halve finale.

De wedstrijd begint vanmiddag om 16.30 uur Nederlandse tijd en om 11.30 uur op Curaçao.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal