Honkbal

Tiburones de la Guaira bereikt finale Serie Del Caribe. Curaçao Suns strijdt vrijdag om derde plaats

Foto: 6ft4 Productions/Johnny Gregorius

Tiburones de la Guaira bereikt finale Serie Del Caribe. Curaçao Suns strijdt vrijdag om derde plaats

Weer stonden ze tegenover elkaar; Tiburones de la Guaira – de kampioen van Venezuela – die Serie del Caribe al 7 maal wist te winnen en Curaçao Suns, voor de tweede maal deelnemer, net geen debutant meer. Maar overlopend van talent en routine op het allerhoogste niveau in alle grote professionele competities van de wereld. Nu ging het om het bereiken van de finale van de Serie del Caribe 2024, een van de meest prestigieuze honkbaltoernooien van de wereld.

Tiburones de la Guaira won ook deze ontmoeting: 2-6. Daarmee kwam het Curaçaose sprookje tot een einde.

Curaçao Suns verscheen met nagenoeg hetzelfde team binnen de lijnen dat Puerto Rico in de vorige wedstrijd verrassend richting uitgang had gestuurd. Alleen was er een andere starting pitcher: Juan Carlos Sulbaran was op de heuvel vervangen door Nelmerson Angela.

Honkslagen van Roger Bernadina en Jurickson Profar zorgden in de eerste slagbeurt direct voor een voorsprong voor Curaçao Suns: 1-0. Goed gesteund door zijn veldspelers schakelde Nelmerson Angela de Venezolaanse slagmensen snel uit.

Hierna scoorde Curaçao in de persoon van Adémar Rifaela nog een tweede punt. Maar daar bleef het bij. Er kwamen maar liefst 11 honkslagen van de Curaçaose knuppels, maar behoudens de eerder beschreven situaties kwam er niemand ook maar in de buurt van de thuisplaat.
Het Venezolaanse team kwam tot 7 honkslagen. Maar die productie werd wel omgezet in 6 punten. Ik denk dat daarmee het verschil tussen ‘goed’ (Curaçao Suns) en ‘heel goed’ (Tiburones de la Guaira) duidelijk tot uitdrukking wordt gebracht.

All-star team

Tijdens het toernooi werd ook een zogenoemd ‘all-star team’ gekozen. Daarin was ook één speler van Curaçao Suns. Wladimir Balentien, op positie 9 (rechtsvelder).

Voor de Suns is de Serie del Caribe nog niet voorbij. Vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd (16.00 uur op Curaçao) wordt tegen de kampioen van Panama gestreden om de derde plaats. De Panamezen verloren in de halve finale van Tigres del Licey uit de Dominicaanse Republiek.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal