Honkbal

Curaçao Suns kunnen voorsprong niet vasthouden; eindigen Serie del Caribe op knappe vierde plaats

Foto: 6ft4 Productions/Johnny Gregorius

Curaçao Suns kunnen voorsprong niet vasthouden; eindigen Serie del Caribe op knappe vierde plaats

Nog één keer alles uit de kast voor de spelers van de Curaçao Suns om de derde plaats in de eindstand van de Serie del Caribe te bemachtigen. Tegenstander in deze ‘do or die’ wedstrijd is Federales de Chiriqui, de kampioen van Panama.

Met Scott Prins als startende werper zijn de Suns prima begonnen. Honkslagen in de 2de en 3de inning (waaronder een homerun van Jonathan Schoop) zorgden voor een 4-1 voorsprong. Het enige Panamese punt tot nu toe kwam door een veldfoutje in het binnenveld van de Suns.

Alles ontwikkelde zich goed, totdat Prins in de 4de inning problemen kreeg met de Panamese slagploeg. Zoals wel vaker gebeurde deze week, wilde de laatste nul in de slagbeurt niet vallen. Hiervoor werd Cody Mincey uit de bullpen gesommeerd. Hij loste het probleem met twee worpen (en een vangbal van zijn eerste honkman) op. Het geheel leverde Panama wel 2 runs op. De Suns stonden nog wel voor, maar het verschil was nu minimaal: 4-3.

In de zesde inning kreeg de wedstrijd een voor Curaçao Suns slechte wending. De aanval van Panama begon zich te roeren. Dit leidde tot een gelijke stand: 4-4. De situatie verslechterde in de 7de inning toen Ivan Herrera, de Panamese catcher de Suns op een enorme homerun ’trakteerde’. Voor het eerst in de wedstrijd komt Panama op voorsprong: 4-5. Dat werd ook de eindstand. Zo kon een wedstrijd die zeer positief begon toch enigszins teleurstellend eindigen. Curaçao Suns werd vierde in de eindrangschikking. De beste klassering ooit voor een Curaçaos team in twee deelnames aan de Serie del Caribe.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal