Honkbal

Jurickson Profar speelt ook in 2024 bij de San Diego Padres

Foto: Mary DeCicco/MLB Photos

Jurickson Profar speelt ook in 2024 bij de San Diego Padres

Daags nadat hij met de Curaçao Suns op de vierde plek eindigde in de Serie del Caribe in Miami is bekend geworden dat Jurickson Profar zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw éénjarig contract bij de San Diego Padres. Hij gaat er dit jaar naar verluidt 1 miljoen dollar verdienen.

De inmiddels 30-jarige Curaçaose outfielder speelde al eerder bij de San Diego Padres tussen 2020 en 2022, maar besloot na het tweede seizoen gebruik te maken van de opt-out clausule in zijn contract. Hij tekende na de World Baseball Classic uiteindelijk een eenjarig contract bij de Colorado Rockies, maar kende daar een teleurstellend seizoen.

Zo teleurstellend dat het team van hitting coach Hensley Meulens hem al gedurende het seizoen liet gaan. De Padres gaven hem vervolgens een nieuwe kans en in veertien wedstrijden voor het team uit San Diego sloeg Profar vervolgens .295 met 1 homerun en 7 RBI. Deze korte en succesvolle auditie, gekoppeld aan zijn goede prestaties in San Diego in de voorgaande seizoenen hebben ervoor gezorgd dat hij nu een nieuw contract aangeboden kreeg.

Dat hij dit jaar ‘slechts’ 1 miljoen dollar opstrijkt, is het gevolg van een matig seizoen in 2023. De Padres gaven Profar wat de Amerikanen een prove yourself contract noemen. Als hij een bepaald aantal slagbeurten bereikt, krijgt hij namelijk nog eens 1.5 miljoen dollar. Een stuk minder dan de bijna 8 miljoen dollar die hij een jaar geleden verdiende, maar hij krijgt dit jaar de kans om zich opnieuw te bewijzen.

Of hij dat aantal slagbeurten gaat halen, heeft hij bijna volledig in eigen hand. Veel concurrentie in het outfield is er in San Diego namelijk helemaal niet. Fernando Tatis Jr. speelt er in het rechtsveld, maar zowel Trent Grisham als Juan Soto, die vorig jaar het gros van de wedstrijden speelden, werden in een trade naar de New York Yankees gestuurd.

Nu Profar en Gregorius (Mexico) onderdak gevonden hebben, is Jonathan Schoop de laatst overgebleven Major League free agent uit het Koninkrijk. Hopelijk vindt ook hij snel onderdak voor seizoen 2024. Er gaan overigens ook nog geruchten over een trade waarin de Boston Red Sox closer Kenley Jansen naar een ander team sturen. De Philadelphia Phillies zouden een kanshebber zijn om Jansen over te nemen van de Sox.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal