HB Hoofdklasse

Ronald Jaarsma volgt Danny Rombley op als coach van HCAW

Foto: © Robert Bos

Ronald Jaarsma volgt Danny Rombley op als coach van HCAW

Na een lange zoektocht heeft HCAW, de regerend Europees clubkampioen, een nieuwe hoofdcoach gevonden in Ronald Jaarsma. Jaarsma volgt de succesvolle Danny Rombley, die in twee seizoenen zowel de landstitel als de Europa Cup binnensleepte in Bussum. Dit zijn voor Jaarsma, als voormalig hoofdcoach van onder meer Curaçao Neptunus, overigens ook geen onbekende prijzen.

Jaarsma zelf is in Bussum uiteraard geen onbekende. Hij genoot zijn opleiding als honkballer bij de Bussumse club, waar zijn vader Ron jarenlang voorzitter was. Jaarsma speelde in de Hoodfklasse zowel voor Neptunus, waar hij debuteerde, als voor HCAW waar hij zijn loopbaan afsloot. Als coach debuteerde Jaarsma in de Hoofdklasse dan weer bij HCAW, waar hij in 2009 en 2010 assistent coach was van Jurjan Koenen (2009) en Bill Froberg (2010), voordat hij de leiding in 2010 als interim hoofdcoach overnam van Froberg.

Hierna was Jaarsma nog assistent van Sidney de Jong en later Charles Urbanus bij L&D Amsterdam, voordat hij als hoofdcoach debuteerde bij Curaçao Neptunus. In Rotterdam werd hij twee keer landskampioen, maar vertrok hij na twee daaropvolgende teleurstellende seizoenen, waarin de Holland Series niet gewonnen werden.

Zijn laatste klus als hoofdcoach was hierna seizoen 2022 bij L&D Amsterdam, met wie hij in de play-offs werd uitgeschakeld door de latere landskampioen HCAW. Bij die club keert hij komend seizoen terug, maar nu voor het eerst als hoofdcoach. De doelstelling die hij van de club heeft meegekregen is duidelijk: terugkeren in de Holland Series en plaatsing voor de Europa Cup bewerkstelligen.

Het team traint al bereidt zich al enige tijd zonder hoofdcoach voor in de zaal in Bussum, maar kan zich nu verheugen op de eerste training onder leiding van Jaarsma. HCAW begint het nieuwe seizoen in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse op 11 april op het Loek Loevendie Ballpark met een uitwedstrijd tegen Amsterdam Pirates.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse