Softbal

Heren softballers Koninkrijksteam gaan voor het WK naar Oklahoma

Heren softballers Koninkrijksteam gaan voor het WK naar Oklahoma

De World Baseball and Softball Confederation (WBSC) heeft de loting en speelsteden voor het WK Men’s Fastpitch bekendgemaakt. Team Kingdom of the Netherlands is ingedeeld in Poule C, waarin van 17 tot 21 september wordt gespeeld in Oklahoma City.

Het Koninkrijksteam plaatste zich met de bronzen medaille, die het tijdens het EK van 2023 in de wacht sleepte, voor het WK van 2024. Dat wordt, net als alle andere softbal WK’s gespeeld in een nieuw format, waarbij er in het ene jaar een groepsfase met drie groepen wordt gespeeld. De eindfase wordt dan een jaar later gespeeld. Voor de vrouwen is die eindfase bijvoorbeeld deze zomer in Italië. Het Koninkrijksteam plaatste zich hier met een tweede plaats in de groepsfase van 2023 al voor.

De herenploeg van bondscoach Norman Ames komt in een loodzware poule in Oklahoma City in elk geval Japan en gastland USA tegen. Respectievelijk de nummers twee en zes van de wereldranglijst. Ter vergelijking: Oranje staat momenteel op de zeventiende plaats op deze rangschikking.

In de groep komen ook nog twee qualifiers uit Noord- en/of Zuid-Amerika en één uit Afrika. Het wordt een lastig karwei om in deze groep bij de twee besten te eindigen, maar het wordt hoe dan ook een mooie uitdaging en ervaring.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal