Honkbal

Zeven internationals Koninkrijksteam met Team Europe naar Japan

Zeven internationals Koninkrijksteam met Team Europe naar Japan

Het Europese All-Star team dat komende maand in Osaka aantreedt tegen Samurai Japan bevat liefst zeven internationals van Team Kingdom of the Netherlands.

Op 1 maart reist Team Europe naar Japan om het op 6 en 7 maart in het land van de rijzende zon op te nemen tegen de verdedigend Olympisch kampioen en winnaar van de World Baseball Classic. Op de vlucht naar Osaka zitten zeven internationals van het Koninkrijksteam: pitchers Tom de Blok, Lars Huijer, Franklin van Gurp en Kevin Kelly, infielders Sharlon Schoop en Juremi Profar en utility player Delano Selassa.

Naast de spelers van Oranje doen er spelers van Spanje (acht), Italië (zes), Tsjechië (vier) en Duitsland (drie) mee. De bekendste namen onder de overige nationaliteiten zijn die van oud-Major Leaguers Alex Liddi, Rhiner Cruz en Engel Beltre en Tsjechische catcher Martin Cervenka.

Samurai Japan treedt aan met een selectie louter bestaande uit profs uit Nippon Professional Baseball. Zes van de spelers uit deze selectie werden in 2021 Olympisch Kampioen en nog eens een aantal won in 2023 de World Baseball Classic. De grootste naam in de selectie is die van power hitting eerste honkman Munetaka Murakami van de Yakult Tokyo Swallows. Murakami sloeg in de halve finale van de WBC een walk-off homerun tegen Mexico en sloeg een punt binnen in de Olympische finale.

Een belangrijke ontbrekende naam in de selectie is die van superster Roki Sasaki. De jonge pitcher gooide in 2022 een perfect game met 19 strikeouts en maakt naar verwachting komende winter de overstap naar MLB.

Naast de zeven spelers van het Koninkrijksteam reizen ook Evert-Jan ’t Hoen en Sidney de Jong mee naar Osaka als coaches in de technische staf van manager Marco Mazzieri.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal