Italië is voor het eerst sinds 2004 terug op de Honkbalweek Haarlem.

Honkbal

Deelnemersveld Honkbalweek Haarlem compleet


Foto: © FIBS/ML Oldmanagency

Deelnemersveld Honkbalweek Haarlem compleet

Met de toevoeging van Italië heeft de debuterende toernooidirecteur Peter Herkemij het deelnemersveld van de Honkbalweek Haarlem van deze zomer rond. Naast Team Kingdom of the Netherlands en Italië keren ook Taiwan, Japan en Team USA terug op de Honkbalweek. Spanje, de regerend Europees kampioen, is het derde Europese team in deze editie van het grootste honkbalevenement van Europa.

De Italianen, momenteel de nummer veertien van de wereldranglijst, staan ook tijdens de Honkbalweek weer onder leiding van Hall of Famer Mike Piazza. Tijdens de editie van 2022 eindigde Italië na een nederlaag op de laatste dag tegen Cuba op de laatste plaats.

De drie Europese landen komen met de sterkst mogelijke selecties, terwijl Taiwan, Japan en Team USA weer met sterke studententeams komen. De Amerikanen komen dit jaar met de beste spelers van Junior Colleges.

Toernooidirecteur Peter Herkemij laat op de website van de Honkbalweek Haarlem weten verheugd te zijn met de deelname van Italië: “Het is geweldig om Italië als zesde land toe te voegen aan het sterke deelnemersveld van Honkbalweek Haarlem. De wedstrijden tussen Nederland en Italië zijn al jarenlang een absoluut hoogtepunt op de Honkbalweek. Ik ben er dan ook trots op dat we ook in 2024 deze krachtmeting weer mogen meemaken.”

Passe-partouts voor het toernooi zijn al enige tijd verkrijgbaar en vanaf donderdag 7 maart start om 10 uur ook de losse kaartverkoop voor alle wedstrijden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal