EK U22 2024

Sofbalsters Koninkrijksteam U22 spelen EK in Polen

Foto: Grega Valancic

Sofbalsters Koninkrijksteam U22 spelen EK in Polen

Het EK Women’s Fastpitch Softbal in de leeftijdscategorie U22 wordt deze zomer van 5-10 augustus gespeeld in Kutno, Polen. Met kersverse bondscoach Marielle Vesseur-Vleugels gaat Team Kingdom of the Netherlands daar op jacht naar goud.

Het is de vierde keer dat er in deze leeftijdscategorie een EK georganiseerd wordt. De eerste editie werd in 2016 gewonnen door het Koninkrijksteam. Na zilver (2018) en brons (2022) moet de Europese titel dit jaar weer heroverd worden.

Bondscoach Vesseur-Vleugels vertelde bij haar aanstelling over het doel voor het nationale team in deze leeftijdscategorie: “Ons doel is om de overgang van U18 naar de senioren te verkleinen en de speelsters met potentie klaar te stomen voor uiteindelijk een plaats binnen de A-selectie en wellicht zelfs voor de Olympische spelen van 2028. Met het U22 programma willen we hen de ruimte geven om hun ontwikkeling voort te zetten en daarbij naast de ervaring bij hun club ook internationaal ervaring op te laten doen. Uiteraard hebben wij daarnaast ook de doelstelling om in 2024 te strijden om de Europese titel.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2024