Honkbal

Team Europe speelt gelijk in eerste oefenwedstrijd op Japanse bodem

Foto: WBSC

Team Europe speelt gelijk in eerste oefenwedstrijd op Japanse bodem

In voorbereiding op de Global Baseball Games heeft Team Europe vandaag de eerste oefenwedstrijd op Japanse bodem gespeeld. In de wedstrijd tegen het Japanse Hayate 223, kwamen onder meer werpers Lars Huijer en Franklin van Gurp in actie. Na negen innings stond er een 4-4 eindstand op het scorebord.

Huijer was de starter voor het team van manager Marco Mazzieri, die in deze wedstrijd negen werpers voor één inning naar de heuvel stuurde. Huijer gooide een clean inning in de eerste, maar de Japanse tegenstander kwam in de tweede inning op een 2-0 voorsprong. Hayate is een nieuw team dat dit jaar voor het eerst in de farm league van de NPB uitkomt.

De talentvolle Japanners liepen in de achtste inning op het werpen van Franklin van Gurp zelfs uit naar een 4-0 voorsprong, maar Team Europe sloeg in de gelijkmakende slagbeurt terug met een 3-run homerun van de Tsjechische Marek Chlup. Chlup nam invaller Sharlon Schoop (0-1 met een walk) mee over de thuisplaat. Juremi Profar (DH, 1-2) en Delano Selassa (2B, 0-3) waren de twee basisspelers van het Koninkrijksteam. Tom de Blok kwam vandaag nog niet in actie.

In de negende inning kreeg Kevin Kelly het nog even moeilijk (1 H en 2 BB), maar hij kwam zonder schade uit de inning. Delano Selassa scoorde in de gelijkmakende inning na zijn walk, een tweehonkslag van Noah Williamson en een sac fly van Gabriel Lino de 4-4. Het winnende punt strandde uiteindelijk op het derde honk doordat Wander Encarnacion met een grondbal de laatste nul werd.

Het echte werk volgt op 6 en 7 maart wanneer Team Europe het in Osaka opneemt tegen het grote Samurai Japan, de winnaar van de Olympische Spelen van 2021 en de World Baseball Classic van 2023. Beide wedstrijden kun je in Nederland bekijken via Gametime.sport. Voor $7.99 koop je een package deal voor twee wedstrijden. De wedstrijden zijn ook los verkrijgbaar en kosten dan $4.99.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal