Honkbal

Samurai Japan in eerste wedstrijd te sterk voor Team Europe

Foto: WBSC

Samurai Japan in eerste wedstrijd te sterk voor Team Europe

In Osaka stonden vandaag in de eerste van twee onderlinge wedstrijden Samurai Japan en Team Europe tegenover elkaar. Japan was vandaag duidelijk te sterk voor de Europese All-Stars, die aanvallend geen vuist konden maken.

Tom de Blok was de starter voor Team Europe, maar hij had het moeilijk tegen de kop van de sterke Japanse slagploeg. Met één uit kreeg hij na een tweehonkslag van Kensuke Kondoh lopers op het tweede en derde honk. Slugger Munetaka Murakami zorgde vervolgens met een honkslag voor de voorsprong van de Japanners. Met twee uit volgde nog een RBI single van Kurebayashi. De Blok werd na één inning vervangen.

Dat het lang spannend bleef was voor een deel te danken aan de enige veldspeler van het Koninkrijksteam in de basis van Team Europe. Eerste honkman Juremi Profar maakte een aantal hele mooie defensieve plays, waaronder een inning ending double play, waarmee hij direct een extra punt voor de Japanners voorkwam in de vijfde inning. Toch liep de Japanse slagploeg uit naar 4-0 op het werpen van de Duitser Dalton van Schamann.

In de zesde inning kwam Franklin van Gurp met twee uit op de heuvel om het bloeden met lopers op eerste en tweede honk te stoppen. Zijn eerste tegenstander, Nishikawa, begroette hem met een RBI double, waardoor het 5-0 werd. Na een hit by pitch kwam hij met de volle honken uiteindelijk via een grondbal naar het tweede honk uit te inning. Van Gurp stond uiteindelijk tot in de achtste inning op de heuvel en stond geen punten tegen.

Delano Selassa kwam in zevende inning als pinch hitter in de wedstrijd, maar kon geen verandering brengen in de onmacht van de Europese aanval. Met twee uit in de negende inning en lopers op het eerste en tweede honk kreeg Europa toch nog een kans om te scoren. Pinch hitter Sharlon Schoop kreeg de kans om Europa laat in de wedstrijd alsnog op het scorebord te zetten, maar sneuvelde met drie slag voor de laatste nul in de 5-0 nederlaag.

Op donderdag wordt om 11.00 uur Nederlandse tijd de tweede en laatste wedstrijd uit deze serie gespeeld. Die wedstrijd kun je voor $4.99 zien op Gametime.sport.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal