Honkbal

Samurai Japan wint dankzij combined no-hitter opnieuw van Team Europe

Foto: WBSC

Samurai Japan wint dankzij combined no-hitter opnieuw van Team Europe

Net als een dag eerder was in Osaka de pitching van Samurai Japan veel te sterk voor Team Europe. Zes Japanse werpers gooiden samen een perfect game en Japan won ook wedstrijd twee van de Global Baseball Games: 2-0.

Namens Team Kingdom of the Netherlands stonden er vandaag twee spelers in de basis. Delano Selassa was lead-off hitter en speelde in het rechtsveld en Sharlon Schoop speelde op het tweede honk. De Duitse werper Markus Sollbach was de starter voor Team Europe van manager Marco Mazzieri. Hij kwam de eerste inning goed door dankzij een dubbelspel, maar met lopers op het eerste en derde honk en één uit moest hij toestaan dat catcher Yamamoto Japan met een sac fly op 1-0 voorsprong bracht.

Lars Huijer nam het werpen in de derde inning over van de Duitser en moest in zijn eerste inning twee honkslagen toestaan, maar een strikeout op slugger Murakami – die in 2022 hard op weg leek het homerun record van Coco Balentien uit te boek te slaan, maar net tekort kwam – en een grondbal naar tweede honkman Sharlon Schoop hielpen hem uit de problemen. In de vierde inning kreeg hij met een uit een bloop hit tegen die uiteindelijk dankzij een fortuinlijke stuit zelfs een tweehonkslag werd, maar ook uit deze inning kwam Huijer zonder kleerscheuren.

Aanvallend kon Team Europe opnieuw geen vuist maken tegen de hele sterke Japanse pitching. Delano Selassa leek in de zevende inning de eerste Europeaan te worden die een honkslag sloeg, maar zijn harde klap werd in het midveld door de Japanse center fielder Misho Nishikawa met een prachtige diving catch weggepakt.

Ook de Japanse slagploeg had een zware dag tegen de pitchers van Team Europe. Na Huijer volgden de Italiaan Tiago da Silva en de Spanjaard Fernando Baez, die in de achtste inning met een uit een honkslag tegen kreeg en vier wijd gooide. Hij werd vervangen door Matteo Bocchi, die met een infield fly en een grondbal uit de inning leek te komen. De grondbal werd door de Spaanse korte stop Edison Valerio echter niet goed verwerkt en zo kon de 2-0 scoren. Een vangbal van Selassa maakte uiteindelijk toch een einde aan de inning, maar een 2-0 achterstand leek met het gebrek aan slagkracht onoverbrugbaar.

Kevin Kelly kreeg in de negende inning de taak om de marge op twee te houden. Hij gooide een 1-2-3 inning met een strikeout en wat hulp van voormalig Major Leaguer Alex Liddi op het derde honk. De Italiaan maakte op knappe wijze de derde nul door de bal te pakken, de gebroken knuppel te ontwijken en de loper uit te gooien op het eerste honk.

Japanse closer Taneichi kreeg in de negende inning de taak om de combined no-hitter te completeren en deed dat in stijl. Juremi Profar werd met twee uit nog als pinch-hitter ingebracht, maar ging met drie slag terug naar de dugout. Pitchers Kanemaru (2 IP), Nakamura (1 IP), Matsuiama (1 IP), Watanabe (1 IP), Sumida (2 IP) en Taneichi (2 IP) gooiden samen een no-hitter en zelfs een perfect game en Samurai Japan won met 2-0.

Over twee wedstrijden was de pitching van Japan oppermachtig. De slagploeg van Team Europe was in deze fase van het seizoen duidelijk niet opgewassen tegen dit pitching geweld. De focus van de spelers gaat nu naar het reguliere seizoen bij hun respectievelijke clubteams.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal