Honkbal

Groepsindeling WK Honkbal U23 bekendgemaakt

Groepsindeling WK Honkbal U23 bekendgemaakt

Het Team Kingdom of the Netherlands U23 van bondscoach Sidney de Jong speelt in september van dit jaar het WK Honkbal U23 in China. De WBSC heeft voor dit WK vandaag het deelnemersveld en de groepsindeling bekendgemaakt. Het Koninkrijksteam neemt in het Groep B onder meer op tegen Zuid-Korea en Taiwan.

Het Koninkrijksteam U23 heeft de deelname aan het WK in het Chinese Shaoxing veiliggesteld door in 2023 het EK in Oostenrijk te winnen. In China is Oranje één van twee Europese deelnemers. De verliezend finalist van het EK van vorig jaar, Groot-Brittannië, is het andere land dat Europa vertegenwoordigd.

Het Koninkrijksteam, nr. 7 op de wereldranglijst is ingedeeld in Groep B, waarin ook nummers 4 (Zuid-Korea), 5 (Taiwan) en 6 (Venezuela) zijn ingedeeld. Nummers 20 en 34 van de wereldranglijst, Nicaragua en Zuid-Afrika, zijn de laatste twee landen uit Groep B.

De nummers twee en drie van de wereld, USA en Mexico, ontbreken op dit toernooi, terwijl de nummer één Japan in Groep A is ingedeeld met China, Colombia, Groot-Brittannië, Puerto Rico en Australië.

Hoewel er geen van de top 3 landen van de wereldranglijst in Groep B zit, vormt deze groep voor het Koninkrijksteam 23 een mooie en zware uitdaging om net als in 2022 de Super Round van het WK te bereiken.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal