Europa Cups Dames 2024

Klassiekers: de Europa Cup finales van 2010

Foto: Henk Seppen

Klassiekers: de Europa Cup finales van 2010

Van 19 tot en met 24 augustus wordt op het veld van Sparks Haarlem de European Cup Winners Cup “A” gespeeld. Het tweede Europa Cup toernooi van dit seizoen achter de Premiere Cup, waaraan kampioen Neptunus en titelverdediger Olympia Haarlem in diezelfde week in Italië deelnemen. In Haarlem doen ook twee Nederlandse teams mee: host Sparks en ROEF!.

Sparks Haarlem won dit toernooi vorig jaar en mag de titel nu in eigen huis verdedigen. De Haarlemse ploeg bewaart warme herinneringen aan het spelen van de Europa Cup in de honkbal- en softbalhoofdstad van Nederland. Hoewel het in 2017 in eigen huis niet lukte om het toernooi te winnen, was dat zeven jaar eerder – op het veld van Olympia – wel het geval.

Het werd een zeer succesvolle week voor de Nederlandse deelnemers aan de Europa Cups (toen nog EC I en EC II genaamd). Zowel Tex Town Tigers als Sparks Haarlem behaalde de finale van hun respectievelijke Europa Cup toernooien, die destijds beiden op dezelfde locatie gespeeld werden.

De hoogtepunten van de spannende finales zie je nu op Honkbalsoftbal.tv. In spannende wedstrijden gebruikten de beide Nederlandse ploegen een 6-run rally om de winst naar zich toe te trekken. Bij TTT stond een jonge Lindsey Meadows op de plaat uitstekend te gooien en waren zes runs in de vierde inning meer dan genoeg run support om de Europa Cup I voor het eerst in de clubhistorie binnen te slepen.

Iets eerder op de dag boekte Sparks Haarlem een spectaculaire zege op het Italiaanse Forli dankzij een fenomenale comeback in de zevende en laatste slagbeurt, die begon met een 6-1 achterstand en eindigde met een walkoff two-run double van Debby Connor.

Wil je vast in de stemming komen voor de Europa Cup van dit jaar? Bekijk dan de mooie beelden van 2010 met speelsters als Debby Connor, Chantal Versluis, Saskia Kosterink, Areke Spel, Britt Vonk, Lindsey Meadows, Karin Tuk, Merel Oosterveld en ga zo maar door!

De finale van Tex Town Tigers bekijk je hier en de finale van Sparks bekijk je hier. Om de wedstrijden te bekijken, heb je alleen een (gratis) account nodig op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2024