Honkbal

Bogaerts slaat eerste punt van het MLB seizoen binnen; Dodgers winnen in Seoul

(Photo by Daniel Shirey/MLB Photos via Getty Images)

Bogaerts slaat eerste punt van het MLB seizoen binnen; Dodgers winnen in Seoul

De kop van het MLB seizoen 2024 is eraf! De Los Angeles Dodgers versloegen in Seoul de San Diego Padres met 5-2. De wedstrijd werd in Seoul gespeeld omdat het 30 jaar geleden is dat de eerste Zuid-Koreaan, Chan-Ho Park, zijn intrede maakte in Major League Baseball. Park mocht ook de ceremoniële eerste pitch gooien.

Xander Bogaerts pakte al direct in de derde inning een hoofdrol door het eerste punt van het seizoen over de thuisplaat te slaan met een honkslag naar het midveld. Met deze honkslag is Bogaerts de derde speler in de geschiedenis van Major League Baseball met een honkslag in vijf verschillende landen. Naast de VS en Canada (Blue Jays), sloeg hij ook hits in Londen (2019) en Mexico (2023) en nu dus ook in Zuid-Korea. Hij is bovendien de enige speler ooit met homeruns in vier verschillende landen en hoopt daar natuurlijk nog een vijfde land aan toe te voegen.

Bogaerts speelde overigens op het tweede honk voor San Diego, dat onder aanvoering van nieuwe manager Mike Shildt de wissel maakte in het middle infield. Bogaerts schuift permanent naar twee, terwijl Ha-Seong Kim naar korte stop verhuist. Ook Jurickson Profar begon in de basis bij de Padres en speelde in het linksveld. Profar sloeg ook een honkslag, een stootslag honkslag, in twee beurten en kreeg een keer vier wijd. Hij werd in de achtste inning vervangen in het linksveld, want is waarschijnlijk nog herstellende van een lichte enkelblessure die hij vorige week in Spring Training opliep.

In die achtste inning ging het mis voor de Padres. De toprelievers waren al eerder in de wedstrijd ingezet en de mindere goden konden de sterke lineup van de Dodgers niet meer stoppen. Zeker niet toen deze opmerkelijke error voorbij:

De Dodgers wonnen uiteindelijk met 5-2, mede dankzij twee honkslagen en een RBI van kersverse aanwinst Shohei Ohtani, de man van 700 miljoen dollar. Op donderdag om 11.00 uur volgt de tweede en laatste wedstrijd in Seoul, deze wedstrijd is live te zien op ESPN. Hierna verhuist het MLB circus terug naar Amerika, waar de rest van de league volgende week begint aan het seizoen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal