Honkbal

WK Honkbal U15 wordt in augustus gespeeld in Colombia

WK Honkbal U15 wordt in augustus gespeeld in Colombia

Het wereldkampioenschap in de leeftijdscategorie U15 wordt dit jaar van 16 tot en met 25 augustus gespeeld in Colombia. Team Kingdom of the Netherlands U15, onder leiding van manager Jeroen Sluijter, is dankzij de Europese titel van 2023 één van de deelnemende landen.

Net als tijdens het WK U23 van 2018 is Barranquilla de belangrijkste speelstad van het WK. In die stad ligt het Edgar Renteria Stadion, vernoemd naar de voormalig korte stop uit de MLB van onder meer de Marlins, Cardinals en de Red Sox. Renteria is de bekendste Colombiaan, die ooit in Major League Baseball uitkwam. Hij werd bekend door zijn walk-off honkslag in Game 7 van de World Series van 1997.

Naast het Koninkrijksteam komen in elk geval ook Italie, Japan, Taiwan, Guam en Zuid-Afrika in actie tijdens het WK. Daarnaast plaatsen vijf teams zich tijdens de Amerikaanse qualifier en wordt er nog een wild card uitgedeeld.

Oranje U15 deed voor het laatst mee aan het WK in 2018 en eindigde toen, met spelers als Jurrangelo Cijntje, Jesse Velders, Donovan Antonia, Darnel Collins en Rick Rizvic, op de achtste plaats.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal