SB Hoofdklasse

Brenda Beers: “Wij willen ook in 2024 weer in de Holland Series staan”

Foto: Jan Kruijdenberg

Brenda Beers: “Wij willen ook in 2024 weer in de Holland Series staan”

Samen met catcher en outfielder Brenda Beers van Olympia Haarlem blikken wij vooruit op het nieuwe seizoen, dat op 13 april van start gaat.  Voor Olympia start de competitie in Enschede met een double header tegen Tex Town Tigers.

Vorig seizoen ging de landstitel in de 5de wedstrijd van de Holland Series na verlenging naar Neptunus. Hoe kijk je daarop terug?

Het is en blijft jammer. De teleurstelling is nu wel verwerkt. Misschien hadden we in de wedstrijd wel meer moeten doen. Maar dat is wijsheid achteraf. Feit is dat zij met die hit and run in de verlenging heel slim gebruik maakten van de situatie.

Het is overigens niet zo dat Neptunus  – koud binnen vanuit de Silver League – ons ‘zo maar even’ van de troon stootte. Wat zij gewoon knap hebben gedaan, is het vinden van een combinatie tussen routine en jong talent.

Wat is het belangrijkste doel voor het nieuwe seizoen: de hoofdklasse of de Europa Cup?

Wanneer je – zoals wij – allebei al eens hebt gewonnen, maak ik geen onderscheid in het belang.  De Europa Cup is groter dan de Hoofdklasse, maar speelt zich af in een relatief beperkte tijd.
De Holland Series zijn op een later moment in het jaar aan de orde. Tijd genoeg dus om de focus aan te passen. Ik ga ervan uit dat we allebei moeten kunnen winnen.

Waar zien we Olympia terug aan het einde van het seizoen?

Het is hier en nu veel te vroeg om in detail over resultaten te spreken. Als Olympia willen wij ook in 2024 weer in de Holland Series staan. Na het verlies van de Holland Series 2023 zijn we er nu meer dan ooit op gebrand om te winnen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse