Honkbal

Rafaela en Richie Palacios op Opening Day Roster; Jonathan Schoop teamgenoot van Didi in Mexico

Richie Palacios (tweede van links) en Rafaela (rechts) op de foto met Derek West en Aldrich de Jongh tijdens de Kingdom Series van 2022 (Foto: Louie Jay Sienders)

Rafaela en Richie Palacios op Opening Day Roster; Jonathan Schoop teamgenoot van Didi in Mexico

Nadat we vorige week in Seoul al hebben kunnen genieten van Xander Bogaerts en Jurickson Profar bij de opening van het seizoen van Major League Baseball, is het op donderdag de beurt aan alle andere teams om ook hun seizoen 2024 te openen. Dit jaar maken ook Ceddanne Rafaela en Richie Palacios onderdeel uit van het Opening Day Roster van hun team.

De laatste jaren zijn wij ontzettend verwend met een groot aantal spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden in de Major League. Inmiddels zijn Andrelton Simmons (definitief), Didi Gregorius en Jonathan Schoop (nog niet per sé definitief) in elk geval even van het toneel verdwenen, maar er komt weer nieuw talent voor in de plaats.

Ceddanne Rafaela en Richie Palacios maken, na een sterke generale repetitie in Spring Training onderdeel uit van het Opening Day Roster van hun teams, respectievelijk de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays. Beiden komen zij voornamelijk in actie als outfielder, maar kunnen ze ook in het infield uit de voeten. Richie Palacios, maakte net als zijn broer Josh, in 2023 onderdeel uit van het Team Kingdom of the Netherlands dat op de World Baseball Classic speelde. Ceddanne Rafaela maakte nog geen officieel debuut voor het Koninkrijksteam, maar was wel onderdeel van het team tijdens de Kingdom Series van 2022.

Naast Rafaela, Palacios, Bogaerts en Profar zien we dit jaar uiteraard ook Kenley Jansen (Red Sox) en Ozzie Albies (Atlanta Braves) aan de start van het MLB seizoen. Waar Albies met de Braves op jacht gaat naar zijn tweede World Series ring, zit dat er voor de Red Sox en Jansen waarschijnlijk niet in. Toch kan het een erg mooi individueel jaar worden voor Jansen. Hij staat met 420 saves momenteel op de zevende plaats op de ranglijst van meeste saves aller tijden. Mariano Rivera staat met 652 bovenaan en die gaat waarschijnlijk nooit meer ingehaald worden, maar Jansen kan prima omhoog kijken.

Boven hem staan nu nog Billy Wagner (422), John Franco (424) en Francisco Rodriguez (437) en zo zou het zomaar kunnen dat hij dit jaar nog de top 4 binnendringt. Daarboven staan naast Rivera ook nog Trevor Hoffman (601) en Lee Smith (478).

Naast de spelers op het hoogste niveau, zien we in Triple-A dit jaar nog Josh Palacios, Chadwick Tromp en natuurlijk Sem Robberse. Dit zijn drie spelers die allemaal een goede kans maken om dit jaar nog hun opwachting te maken op het hoogste niveau.

Die kans is voor Jonathan Schoop dit jaar iets kleiner. Schoop werd na maanden vol geruchten gisteren met een video op social media en in het stadion officieel aangekondigd als aanwinst van de Algodoneros de Union Liga en dus als teamgenoot van Didi Gregorius in de Mexicaanse competitie. In deze competitie, die wordt ingeschaald als Triple-A niveau, spelen dit jaar in elk geval ook internationals Kevin Kelly, Wendell Floranus en Ademar Rifaela.

Alle highlights van de spelers uit het Koninkrijk en internationals van Team Kingdom of the Netherlands vind je natuurlijk ook in 2024 op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal