SB Hoofdklasse

ROEF! wint het 39ste Mastenbroektoernooi

Foto: Rein Merkx

ROEF! wint het 39ste Mastenbroektoernooi

In Enschede werd afgelopen weekend de 39ste editie van het bekende Mastenbroektoernooi gespeeld. Vrijwel de gehele Nederlandse top deed mee aan het toernooi, waaraan ook het Tsjechische Joudrs uit Praag en de Zwitserse Barracudas deelnamen. ROEF! bleek op zondagmiddag in de finale het sterkste team en won het toernooi.

Titelverdediger in de Softbal Hoofdklasse Neptunus leek op voorhand favoriet voor de eindzege, maar verscheen gehavend aan de start van het toernooi en raakte tijdens het toernooi nog eens een aantal sterkhouders kwijt aan blessures. De Rotterdamse ploeg bereikte had nog wel kans om de halve finale te bereiken, maar werd in de laatste wedstrijd van de groepsfase met grote cijfers verslagen door ROEF!, dat overigens ook twee werpsters miste vanwege blessures.

Ook Olympia liep de finale mis. De Haarlemmers, de nummer twee van het afgelopen Hoofdklasseseizoen, speelden een zwakke wedstrijd werden verslagen door Joudrs. Zo werd de rematch van de Holland Series van vorig jaar niet de finale, maar de strijd om de derde plaats. Deze keer trok Olympia hierin aan het langste eind.

De finale werd met grote cijfers gewonnen door ROEF!. Lang bleef het tegen de Tsjechische tegenstander spannend, maar bij een 3-1 voorsprong gebruikte het team van coach Jeroen Swers een 7-run inning om uit te lopen naar een 10-1 zege. Charlotte Drijvers van ROEF! werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van het toernooi. Onze Gezellen eindigde op de vijfde plaats, Tex Town Tigers werd zesde en Amsterdam Pirates werd zevende voor de Barracudas uit Zwitserland.

De beelden van de finale, uitgezonden door SDTV, bekijk je hieronder terug:

RCH-Pinguins was het enige deelnemende Honkbal Hoofdklasse team aan het honkbaltoernooi in Enschede. De Heemsteedse formatie versloeg in de finale Eerste Klasser Onze Gezellen met 11-0 en won volgens verwachting het toernooi.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse