SB Hoofdklasse

Meral Euser: ‘Euro Stars moet haar huid zo duur mogelijk verkopen’

Meral Euser: ‘Euro Stars moet haar huid zo duur mogelijk verkopen’

Na 13 jaar is Euro Stars uit Capelle aan den IJssel terug op het hoogste niveau van Nederland. Met voorzitter Meral Euser kijken we vooruit naar het seizoen dat komen gaat.

Gaan jullie straks met de bestaande selectie van start? Of is het gelukt om nog extra routine aan het team toe te voegen?

We zijn de voorbereiding gestart met de bestaande selectie. Stuk voor stuk speelsters die goed op elkaar zijn ingespeeld en die weten wat er van hen wordt gevraagd, we hebben na afgelopen seizoen niemand zien vertrekken. Intussen hebben we de selectie wel iets verder uitgebreid met nieuwe gezichten én oude bekenden.

Tijdens het indoorseizoen waren de resultaten prima. (Euro Stars won het indoortoernooi bij Roef! red.).

13 april starten jullie met een double header tegen landskampioen Neptunus. Als je naar de laatste seizoenen kijkt, dan is Neptunus de enige ‘nieuweling’ die zich probleemloos in het hoofdklassegeweld heeft weten te handhaven.

We kijken uit naar de start van het seizoen! En dat we dan direct aan de slag mogen tegen de kampioen maakt het allemaal extra leuk. Neptunus is voor ons ook geen onbekende tegenstander, want die kwamen wij een paar seizoenen terug nog tegen in onze klasse waar we altijd aan elkaar gewaagd waren.

Dat zij het nu ook op dit niveau zo goed doen, brengt voor ons alleen maar nog meer motivatie mee. Er zijn tegenstanders waarvan we gewoon niet kunnen winnen. Maar tegelijkertijd zijn er ook opponenten waartegen we zeker niet kansloos zijn, En zolang we die mogelijkheden maar zo goed mogelijk weten te benutten, dan komen we een heel eind in de goede richting van het doel wat we voor ogen hebben.

Als we nu even naar de toekomst kijken. Waar zien we Euro Stars terug als de laatste competitiewedstrijd is gespeeld?

Wij willen beslist niet al na één jaar weer afscheid nemen van de Hoofdklasse. We moeten onze huid zo duur mogelijk verkopen.

Euro Stars opent in Capelle aan den IJssel in eigen huis het nieuwe seizoen op zaterdag 13 april om 13.00 uur tegen Neptunus. Die dag speelt Sparks Haarlem thuis tegen Onze Gezellen en ROEF! tegen Amsterdam Pirates. Verliezend finalist van 2023 Olympia Haarlem begint met uitwedstrijden tegen Tex Town Tigers.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse