EK COED 2024

EK selectie COED Slowpitch bekendgemaakt

EK selectie COED Slowpitch bekendgemaakt

Team Kingdom of the Netherlands COED Slowpitch Softbal speelt in juli het EK in Tsjechië. Bondscoach Arti Bosschaart heeft zijn selectie voor het EK, met daarin een aantal hele bekende namen, bekendgemaakt.

Het Koninkrijksteam werd tijdens het vorige EK COED Slowpitch derde en pakte het brons. Dit jaar staat er een nieuwe bondscoach voor het team en die heeft een sterke selectie samengesteld met onder meer een aantal oud-internationals. Net als in 2022 is Patrick de Lange, voormalig werper van de honkballers van het Koninkrijksteam, geselecteerd. Ook Bryan Engelhardt maakt deel uit van de selectie en zo zijn de Lange en Engelhardt weer teamgenoten, net als tijdens het EK Honkbal van 2003 in eigen land.

Naast oud-internationals zijn er ook een aantal spelers en speelsters met ervaring op het hoogste niveau in Nederland geselecteerd. Zo kennen we Siegert Flaneur nog van onder meer Almere ’90, speelde Sergino Martis voor HCAW en UVV en ook Machteld Rector en Lizzy Uytendaal speelden in de Softbal Hoofdklasse.

De selectie is nog niet helemaal compleet, want er moeten nog twee vrouwen toegevoegd worden. Het wedstrijdschema voor het EK is nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, lees je dat hier. Uiteraard volgen we het team ook tijdens het EK op Honkbalsoftbal.nl!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK COED 2024