Honkbal

Koninkrijksteam bereidt zich tijdens Kingdom Series op Aruba voor op de Premier12 

Koninkrijksteam bereidt zich tijdens Kingdom Series op Aruba voor op de Premier12 

In Oranjestad is op woensdag 3 april aangekondigd dat de Kingdom Series, die in 2022 voor het eerst georganiseerd zijn, van 29 oktober tot en met 4 november 2024 plaatsvinden op Aruba. Team Kingdom of the Netherlands bereidt zich dan op het Caribische eiland voor op de Premier12. 

De aankondiging van de Kingdom Series kwam er in de vorm van een persconferentie nadat Minister van Sport van Aruba Endy Croes en Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes de handtekening onder het contract van de samenwerking gezet hadden. 

Het doel van de Kingdom Series op Aruba is naast het sportieve aspect van de voorbereiding op de Premier12, ook de promotie van honkbal en het Koninkrijksteam op het eiland en de promotie van Aruba binnen het gehele Koninkrijk. 

Het Koninkrijksteam bereidt zich dit najaar met een aantal trainingen en wedstrijden op Aruba voor op de Premier12. Daarnaast geven spelers en coaches op verschillende locaties clinics om de Arubaanse jeugd te inspireren en verder te enthousiasmeren om te gaan honkballen. 

Stefaan Eskes: “Wij zijn erg blij dat de Kingdom Series dit jaar op Aruba georganiseerd worden. Het is een prachtige kans om de sport op het eiland een boost te geven en de populariteit van het Koninkrijksteam te vergroten. De samenwerking met Aruba is in beide richtingen erg prettig. Wij zetten ons al jaren in om het niveau van honkbal binnen het hele Koninkrijk met elkaar omhoog te brengen. De samenwerking betekent voor ons onder meer het uitwisselen van kennis en ervaring, leren van elkaar en elkaar versterken, op en naast het veld. De KNBSB zoekt daarvoor ook bewust de samenwerking met de Amateur Baseball Bond Aruba (ABBA)” 

De eerste reacties op Aruba zijn zeer positief en de persconferentie werd door veel aandachtige Arubaanse journalisten gevolgd. Na afloop verscheen Stefaan Eskes voor de camera van onder meer 297 Sports en ging daar ook nog in op een vraag over de eigen nationale teams die Aruba en Curaçao hebben: 

 

Het wedstrijdschema van de Kingdom Series volgt in een later stadium. Voor nu bedankt de KNBSB alle partijen die deze samenwerking mogelijk gemaakt hebben, waaronder het Ministerie van Onderwijs en Sport van Aruba, Aruba Tourism Authority (ATA), Fundacion Lotto pa Deporte (FLPD), Stichting Sportsubsidie Aruba (SSA), Fundacion Facilidadnan Deportivo (FFD), Instituto Biba Saludabel y Activo (IBiSA), Aruba Sport Unie (ASU), Double Down Sports Bar & Grill Restaurant en Eagle Resort Aruba. 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal