SB Hoofdklasse

Versterking voor softbalsters Neptunus

Versterking voor softbalsters Neptunus

Vlak vóór de start van het nieuwe seizoen in de Softbal Hoofdklasse krijgt landskampioen Neptunus versterking van een topspeelster uit de Verenigde Staten. Haar naam is Madison (Madi) Huskey, outfielder en powerhitter.

Vorig seizoen leidde Huskey haar team (Washington Huskies) naar de NCAA Women’s College World Series. Over het hele seizoen gemeten kwam zij tot een slaggemiddelde van .315, was goed voor 11 homeruns en sloeg 43 punten binnen.

Maar ze is ook verdedigend een topper. Als buitenvelder is ze zelfs zo goed, dat ze vorig seizoen werd geëerd met een NCAA Div.1 Rawlings Gold Glove. Ze ving 62 ballen en had 4 outfield-assists. En dat alles zonder een enkele veldfout.

Madi gaat zaterdag 13 april a.s. voor Neptunus van start in de double header tegen Eurostars in Capelle aan den IJssel. De eerste bal wordt die middag om 13.00 uur gegooid.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse