HB Hoofdklasse

Roelie Henrique: ‘In 2024 willen wij wéér kampioen worden’ 

Foto: Roelie Henrique

Roelie Henrique: ‘In 2024 willen wij wéér kampioen worden’ 

Aanstaande donderdag begint het seizoen 2024 in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. Met Roelie Henrique, de veteraan van Amsterdam Pirates, blikken wij vooruit op dat nieuwe seizoen, waarin Amsterdam Pirates gaat voor titelprolongatie.

Toen Amsterdam Pirates in 2023 met de opbouw van een nieuw team begon, kon niemand voorzien hoe het zou aflopen. Was het aanvankelijke doel om aansluiting te halen bij de top-4. Het eindigde met de nationale titel. Een combinatie van goed spel, een ijzeren wil om te winnen en een beetje geluk op het goede moment zorgde voor deze verrassende uitkomst. 

Voor Amsterdam Pirates begint het seizoen donderdag 11 april in het eigen Loek Loevendie Ballpark tegen HCAW. 

Is het begin op weg naar het komende seizoen nu anders, als je het vergelijkt met de aanloop van vorig seizoen?

Ja, absoluut. Vorig jaar was het een situatie van jezelf bewijzen en ieder weekend waarmaken. Dat waarmaken (lees: winnen) speelt nu natuurlijk ook, maar als regerend kampioen hoeven we ons niet meer te bewijzen. We beschikken over een sterke selectie, die goed op elkaar is ingespeeld. Een selectie die ook nog één belangrijke versterking tegemoet kan zien. 

Begin mei start Luke Wilkins van de Adelaide Giants bij ons in de rotatie.  Luke heeft 13 seizoenen als prof in Australië gespeeld en was een vaste kracht voor Team Australia, o.a. tijdens de laatste World Baseball Classic.

Hij blijft het hele seizoen bij ons. Niet alleen om met ons zo hoog mogelijk te eindigen, maar ook om in vorm te blijven voor de Premier12, waar hij met Team Australia gaat spelen. 

De Europa Cup kunnen we vergeten voor dit jaar? 

Ja, dat is heel erg jammer. De Europese bond heeft een wijziging doorgevoerd waar we niets mee kunnen.  Nu komt er een sterk gedevalueerd toernooi zonder teams uit Nederland, Italië en Spanje. 

Als we naar het einde van het seizoen kijken, waar vinden we Amsterdam Pirates dan terug? 

Als het aan ons ligt, als winnaar van de Holland Series. Want in 2024 willen we maar één ding: kampioen worden.  

Mag ik daar toch nog één wens aan toevoegen? Het zou leuk zijn als het dit jaar ook lukt om in de reguliere competitie als eerste te eindigen. Dan beginnen we in het vervolgtraject tegen nummer vier van de eindrangschikking. Meer relaxt om zo te kunnen beginnen. 

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse