HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates wint I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Foto: 3x3 fotografie

Amsterdam Pirates wint I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Regerend landskampioen Amsterdam Pirates was vorig jaar de grote verrassing van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. In de play-offs werden zowel HCAW als Curaçao Neptunus, de grote favorieten voor de titel, verslagen. Toch zijn ook dit jaar op papier de Pirates waarschijnlijk ook niet de grootste titelfavoriet. In Bussum lieten zij echter tijdens het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi zien dat ze van iedereen kunnen winnen.

Dat was ook letterlijk wat er gebeurde. De Amsterdammers wonnen in de Rob Hoffmann Vallei al zijn wedstrijden van het toernooi. Op vrijdagavond werd gastheer HCAW met 2-0 verslagen. Later werden zowel Neptunus als Twins met walk-off zeges verschalkt. Twins won overigens knap van zowel HCAW als Curaçao Neptunus en eindigde op de tweede plaats. HCAW werd in eigen huis derde en Curaçao Neptunus eindigde op de vierde en laatste plaats.

Aanstaande donderdagavond (11 april) gaat de reguliere competitie in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse van 2024 van start. Amsterdam Pirates treft in het openingsweekeinde HCAW. Donderdagavond wordt er in Amsterdam gespeeld. Zaterdag is het Opening Day in Bussum, zondag wordt er dan weer in Amsterdam gespeeld. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.

De overige matchups in het openingsweekend van de Hoofdklasse zijn als volgt:

DSS/Kinheim – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers
Oosterhout Twins – Curaçao Neptunus
UVV – RCH-Pinguins

In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
5 t/m 7 april 2024
Uitslagen

Vrijdag 5 april 2024
20.00 uur HCAW – Amsterdam Pirates 0 – 2
 
Zaterdag 6 april 2024
11:00 uur Amsterdam Pirates – Curaçao Neptunus 4-3
13:30 uur Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout 0-1
16:00 uur Oosterhout Twins – HCAW 5-3
  
Zondag 7 april 2024
12.30 uur Amsterdam Pirates – Oosterhout Twins 3-2
15.00 uur HCAW – Curaçao Neptunus 4-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse