SB Hoofdklasse

Olympia Haarlem wint eigen Jan de Wit Toernooi

Foto: Fred Versluis

Olympia Haarlem wint eigen Jan de Wit Toernooi

In Haarlem wordt al sinds 1987 het Jan de Wit Toernooi georganiseerd in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Softbal Hoofdklasse. Dit jaar was host Olympia Haarlem het sterkste team in eigen huis. In de finale werd Onze Gezellen met 7-0 verslagen.

Drie Hoofdklassers speelden op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem mee bij het Jan de Wit Toernooi. Naast de finalisten was ook nieuwkomer Euro Stars aanwezig. Verder was het deelnemersveld internationaal met onder meer de selecties van Tsjechië en Duitsland U22 en de Duitse Bonn Capitals.

Olympia Haarlem, dat dit jaar de titel in de Hoofdklasse wil heroveren, was duidelijk de sterkste en herpakte zich na een tegenvallend resultaat tijdens het Mastenbroektoernooi in Enschede een week eerder. In de finale tegen Onze Gezellen was pitcher Lisa Hop ongenaakbaar en de slagploeg liep vrij gemakkelijk uit naar de uiteindelijke 7-0 zege en dus de eindzege in het Jan de Wit Toernooi.

Elders oefende Sparks Haarlem op zaterdag in Rotterdam tegen landskampioen Neptunus en in die wedstrijden gaf international Suka van Gurp nog even een visitekaartje af op weg naar de start van het seizoen:

Het reguliere seizoen in de Softbal Hoofdklasse begint aanstaande zaterdag met de volgende matchups:

Euro Stars – Neptunus
Sparks Haarlem – Onze Gezellen
ROEF! – Amsterdam Pirates
Tex Town Tigers – Olympia Haarlem

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse