Softbalteam op het veld tijdens eerste trainingskamp in Brabant

Road to Softball World Cup

Road to Women’s Softball World Cup 2024

Road to Women’s Softball World Cup 2024

Van 15 tot en met 21 juli is Castions di Strada in Italië het toneel van het Wereldkampioenschap Softbal. Hier gaat Team Kingdom of The Netherlands Women’s Fastpitch Softball de strijd voor een podiumplek aan met team USA, Japan, Australië, Puerto Rico, Italië, Canada en China. 

In aanloop naar dit mondiale toernooi gaan we in gesprek met de speelsters, de coaches, berichten we over actualiteiten, trainingskampen en oefenwedstrijden. Je leest en ziet het op honkbalsoftbal.nl, honkbalsoftbal.tv en elke dinsdag is één van onze speelsters of coaches te horen in het radioprogramma Gelijkspel van 18:00-20:00 uur op GirlPowerRadio.nl!

Eerste trainingskamp is een feit

Afgelopen week heeft Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball haar eerste korte trainingskamp in aanloop naar de WK gehad. Op de Brabantse landhoeve de Nieuwe Erf en de velden van ROEF! in Moergestel stonden de thema’s (mentale) weerbaarheid en veerkracht op het program. Twee dagen waren de trainingen ingericht op het presteren onder druk en bij fysieke vermoeidheid, en het opbouwen van zelfvertrouwen. De resultaten waren daar; in de verschillende gecreëerde (wedstrijd)omstandigheden konden alle speelsters op ‘de toppen van hun kunnen’ blijven acteren. 

Met de start van het seizoen voor de deur trainen de speelsters de komende weken zowel bij het eigen vereniging als vier keer per week met het Koninkrijksteam. Het eerstvolgende trainingskamp staat gepland van 29 april tot en met 1 mei in Tsjechië. De softbalsters spelen dan vier oefenwedstrijden tegen team Tsjechië, dat zich niet geplaatst heeft voor de wereldkampioenschappen, maar wel op het EK in september in Nederland in actie komt.

De KNBSB wil Bart van Knegsel en ROEF! hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van hun locaties.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup