Honkbal

Ceddanne Rafaela tekent contractverlenging bij Boston Red Sox

Foto: Louie Jay Sienders

Ceddanne Rafaela tekent contractverlenging bij Boston Red Sox

Ceddanne Rafaela, de Curaçaose outfielder van de Boston Red Sox, heeft zijn handtekening gezet onder een lucratieve contractverlening bij de ploeg uit Beantown. De 23-jarige Rafaela maakte vorig seizoen zijn Major League-debuut en is inmiddels startende center fielder van de Red Sox.

Het is een opvallende trend, waarbij steeds meer teams ervoor kiezen om jonge talentvolle spelers al heel lang vast te leggen met zogenaamde team friendly contracten. Ozzie Albies was een van de eerste voorbeelden hiervan, toen hij zijn contract bij de Atlanta Braves verlengde.

Als rookie stond Ceddanne Rafaela nog zeker drie jaar onder team control en zouden de Red Sox hem via arbitration nog eens drie jaar vast kunnen houden voordat hij free agent geworden zou zijn. Zeker in die eerste drie jaren blijft het salaris relatief laag. Door hem nu voor acht jaar en vijftig miljoen dollar vast te leggen, hebben de Red Sox eigenlijk twee jaar extra van Rafaela ‘gekocht’ door hem vroeg in zijn contract wat meer te betalen.

Voor Rafaela zorgt het voor zekerheid: geen gedoe en geruzie met de front office rondom arbitration, maar 8 jaar gegarandeerd miljoenen op de bankrekening en waarschijnlijk daarmee ook speeltijd. Dat laatste moet hij natuurlijk op het veld waar gaan maken.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal