HB Hoofdklasse

Ronald Jaarsma (HCAW): ‘Eigenlijk hebben wij twee doelen voor het nieuwe seizoen’ 

Ronald Jaarsma (HCAW): ‘Eigenlijk hebben wij twee doelen voor het nieuwe seizoen’ 

Samen met Ronald Jaarsma – sinds februari van dit jaar manager van HCAW – kijken wij vooruit naar de nieuwe competitie en alles wat er staat te gebeuren. 

Verrassend om jou zo snel weer terug te zien!

Ik was vorig jaar oktober al eens benaderd door de club. We hebben toen met elkaar aan tafel gezeten en zijn niet tot een voor beide partijen bruikbare oplossing gekomen. In februari van dit jaar is er nogmaals contact geweest.  Het bestuur had geen passende andere kandidaat kunnen vinden. 
Tijdens dit tweede gesprek kwamen er wel goede oplossingen op tafel. En dan kan het ineens snel gaan. Je ziet het.

In 2023 is het niet gelukt de Holland Series te halen. Wat is de doelstelling voor dit jaar? 

Dit seizoen willen wij ons kwalificeren voor Europa in 2025. Dat kan op twee manieren: de reguliere competitie winnen of de Holland Series winnen. Het team wil de Holland Series winnen en kampioen worden. Daar doen we alles aan. Maar aan de andere kant kan het ook geen kwaad om in de reguliere competitie als eerste te eindigen. Daar zijn tevens tickets voor Europa te verdienen.  

HCAW is nog Europees kampioen. Maar van het verdedigen van de titel is geen sprake? 

De oplossing die nu voor de ‘nieuwe’ versie van de Europa Cup is bedacht, is al 10 jaar oud. Dat basisidee is slecht uitgewerkt en georganiseerd. Het gevolg hebben we gezien: twee Duitse en twee Tsjechische teams maken straks onderling uit wie Europees kampioen wordt. De teams die er echt toe doen – uit Nederland en Italië – zijn er niet. Hun deelname is om praktische redenen onhaalbaar. Eigenlijk is het te dwaas om over te praten. Maar goed, misschien komt er voor 2025 een beter gestructureerd toernooi. 

HCAW begint het nieuwe seizoen in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse met een serie tegen regerend landskampioen Amsterdam Pirates. Uiteraard zie je ook dit jaar weer alle wedstrijden uit de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse live en in samenvatting op Honkbalsoftbal.tv!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse