Road to Softball World Cup

Koninkrijksteam bereidt zich in en tegen Tsjechië voor op WK

Foto: Jordi Cortadela

Koninkrijksteam bereidt zich in en tegen Tsjechië voor op WK

Van 29 april tot en met 1 mei bereidt Team Kingdom of the Netherlands zich met een reeks interlands in en tegen Tsjechië voor op het WK Softbal dat in juli in Italië wordt gespeeld. Op drie verschillende locaties in Praag speelt het Koninkrijksteam tegen het Tsjechische nationale team, dat zich met deze serie voorbereidt op het EK in Nederland in september.

De Tsjechen plaatsten zich niet voor het WK, maar zijn voor het Koninkrijksteam als nummer drie van Europa en de nummer negen van de wereld een uitstekende sparringspartner op weg naar het WK, waar het team het opneemt tegen Australië, Japan en Puerto Rico in de jacht op deelname aan de halve finale.

In Praag wordt op 29 april om 19.30 uur gespeeld in Svoboda Park, het thuis van Joudrs Praha. Een dag later is de SaBat Arena, het veld van SaBat Praha, om 17.00 uur het strijdtoneel. Op de laatste dag wordt dan nog een double header gespeeld in de Spectrum Arena van Spectrum Praha. Die wedstrijden staan ingepland om 14.00 uur en 17.00 uur.

In de laatste jaren zijn er tussen deze beide teams veel mooie wedstrijden gespeeld. Vorig jaar nog kwam Tsjechie naar Nederland voor een serie interlands in voorbereiding op de groepsfase van het WK en speelde het Koninkrijksteam mee met de Prague Softball Week. De laatste ontmoeting op een eindtoernooi was de 7-0 overwinning van het Koninkrijksteam tijdens het EK in 2022, dat Oranje uiteindelijk zou winnen.

Alle wedstrijden uit deze serie zijn via de livestream te bekijken op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup