EK SB 2024

Koninkrijksteam bij EK Softbal ingedeeld bij Spanje, Tsjechië en Duitsland

Foto: WBSC/Grega Valancic

Koninkrijksteam bij EK Softbal ingedeeld bij Spanje, Tsjechië en Duitsland

Van 1 tot en met 7 september speelt Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball het EK in eigen land. Op de velden van UVV, Centrals/Wombats en de Nieuwegein Diamonds barst dan de strijd om de Europese titel los. Vandaag heeft de WBSC Europe het wedstrijdschema voor het Koninkrijksteam gepresenteerd.

Aan het EK doen dit jaar liefst 23 landen mee. Om mega uitslagen tussen de toplanden en de kleinere landen te voorkomen heeft de Europese bond een uitgebreid wedstrijdschema met verschillende poulefases ingericht. Het Koninkrijksteam is ingedeeld in Groep X met Spanje, Tsjechië en Duitsland en daar voegen op dag drie van het toernooi ook nog de winnaars van Groep A en Groep D zich bij. Vanuit die groepen moeten landen die niet in de top 8 van het vorige EK eindigden zich zien te plaatsen.

Op 5 en 6 september wordt vervolgens de Super Round gespeeld met top drie van zowel Groep X als Groep Y, die in elk geval bestaat uit Italië, Griekenland, Groot-Brittannië en Israël. Op de laatste dag van het toernooi (zaterdag 7 september) worden de Bronze Medal Game en de Finale van het EK gespeeld.

Net als de meeste andere landen komt het Koninkrijksteam tijdens het EK in actie op alle drie de locaties. “Het is fantastisch dat de meeste topteams van het totale Europese veld met 23 teams op alle locaties spelen. Het Koninkrijksteam is dus ook in de Bilt en Nieuwegein te zien. We zijn er trots op dat we dat goed voor elkaar hebben gekregen.”, meldt de voorzitter van de EK organisatie Minou Groenewoud.

Ze voegt eraan toe: “Het belooft een geweldig spektakel te worden op de softbalparken, want naast wedstrijden om het Europees Kampioenschap is volop ruimte om kennis te maken met het softbal. Elke organiserende club staat voor een aantal side events, zodat er meer is dan alleen wedstrijden van nationale teams”.

Bondscoach Ferenc Jongejan ziet uit naar spelen voor eigen publiek: “Het is een voorrecht om met het Koninkrijksteam de wereld over te reizen om onze landskleuren te vertegenwoordigen op het mondiale podium. Maar spelen in Nederland voor ons eigen publiek is helemaal fantastisch. We kijken uit naar een mooie softbalzomer in de strijd met de beste zeven landen ter wereld op het WK in Italië met een geweldige afsluiting in de vorm van het EK in eigen land.”

Het speelschema voor het Koninkrijksteam dat tijdens het EK op gaat voor prolongatie van de Europese titel ziet er als volgt uit:

Zondag 1 septemberKoninkrijksteam – Spanje15.00 uurUVV
Maandag 2 septemberKoninkrijksteam – Tsjechië20.00 uurUVV
Dinsdag 3 septemberKoninkrijksteam – n.t.b.15.00 uurUVV
Dinsdag 3 septemberKoninkrijksteam – n.t.b.20.00 uurCentrals/Wombats
Woensdag 4 septemberKoninkrijksteam – Duitsland20. 00 uurNieuwegein Diamonds

Alle wedstrijden van het Koninkrijksteam in de Super Round en ook de eventuele Bronze Medal Game of de Finale worden gespeeld op het veld van UVV.

Vanaf 1 mei 2024 gaat de ticketverkoop live. “Uniek in de kaartverkoop is dat je met een dagticket alle wedstrijden op die dag op alle parken kunt bezoeken. En voor de prijs van €8,50 per dag kan je een hele dag genieten van topwedstrijden. Een leuk cadeau voor Moederdag/Vaderdag voor de sportliefhebbers!”, eindigt Groenewoud trots.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB 2024