HB Hoofdklasse

Amsterdam Pirates deelt tik uit aan HCAW op Opening Day

Foto: 3x3 Fotografie

Amsterdam Pirates deelt tik uit aan HCAW op Opening Day

Op donderdagavond begon het seizoen 2024 van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse op de Nederlandse honkbalvelden. Regerend kampioen Amsterdam Pirates nam het thuis op tegen HCAW, Oosterhout Twins ontving Curaçao Neptunus, DSS/Kinheim nam het op tegen World Wide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers en in Vleuten speelde RCH-Pinguïns tegen UVV.

Oosterhout Twins – Curaçao Neptunus

De Rotterdamse slagploeg verzamelde op de eerste dag van het seizoen tien honkslagen en wist dankzij wat hulp van de Twins verdediging en pitchers maarliefst vijftien runs te scoren. Twee nieuwe spelers in de selectie van coach Greg Muller sloegen allebei twee honkslagen. Dit waren de Duitse catcher Vincent Ahrens en ervaren binnenvelder Jesse Aussems. Aussems scoorde zelf vier punten en had zo meteen een groot aandeel in de eerste overwinning van zijn nieuwe ploeg.

De werpers van Neptunus kwamen nauwelijks in de problemen. Tom de Blok (W), Ryan Huntington en Joost Terpstra gooiden samen een shutout. De Blok gooide de eerste vijf innings en kreeg drie honkslagen tegen, Huntington en Terpstra gooiden allebei een inning. 0-15 was eindstand in Oosterhout.

Box score

Amsterdam Pirates – HCAW

Ook in Amsterdam werd er veel gescoord. In de eerste slagbeurt voor Pirates begon Tommy van de Sanden de aanval met een driehonkslag, de volgende man aan slag was Urving Kemp en hij joeg de bal over de hekken, zo stond het al rap 2-0. Een beurt later begon Tommy van de Sanden een two-out rally dankzij een tweehonkslag. Urving Kemp volgde met een single en Oliver van der Wijst, Alex Madera en Kenny Berkenbosch zetten de inning voort met respectievelijk twee tweehonkslagen en een single. Ineens was het 6-0 in Amsterdam. De bezoekers uit Bussum scoorden drie runs in de derde inning en leken terug te komen in de wedstrijd. Met volle honken sloeg Shurman Marlin de bal richting het rechtsveld voor een 3-RBI double. De Amsterdammers bleven honkslagen verzamelen en kwamen zo uit op vijftien hits in de eerste wedstrijd van het jaar.

Oliver van der Wijst ging 4-uit-5 in deze ruime 13-4 overwinning voor Pirates. Urving Kemp verzamelde in vier slagbeurten vier RBIs en maakte zo meteen een goede indruk op zijn nieuwe team. Scott Prins begon op de heuvel voor de thuisploeg, hij gooide zes innings, zijn opvolger was Sven van de Sanden, hij gooide de laatste twee. Na acht innings werd de wedstrijd beëindigd wegens het bereiken van de curfew.

Box score

DSS/Kinheim – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Rick Rizvic en Mathijs Oosterbeek hielpen hun ploeg goed op weg richting de eerste overwinning. Rizvic gooide vijf sterke innings en verzamelde tien strikeouts, hij stond slechts drie honkslagen en één run toe. Zijn opvolger was Oosterbeek, met vier shutout innings verdiende hij de save. De Haarlemmers begonnen ook goed aan slag, al in de eerste beurt werd er driemaal gescoord. Honkslagen van Amarensio Franka, Ibrahin Redan (double) en Marcel Tolenaars stonden hierbij centraal. Pioniers kwam wel meteen met een antwoord in de tweede inning dankzij een driehonkslag van Daniel Heiligers, maar kon verder aan slag weinig meer betekenen. Honkslagen van Ilyas van den Bos en Jamie Beerman, twee nieuwe spelers voor DSS/Kinheim zorgden voor de 4-1. De thuisploeg voegde nog twee runs toe aan de score in de tweede helft zeven, waarmee de einduitslag in het Pim Mulier Stadion, waar de nog ontbrekende nieuwe stoeltjes voor een bijzondere omgeving zorgden, 6-1 werd.

Box score

UVV – RCH-Pinguïns

In zeven innings waren de Pinguïns uit Heemstede een maatje te groot voor UVV. De thuisploeg, die dit jaar onder leiding staat van voormalig MLB pitcher Scott Radinsky kwam tot slechts twee honkslagen op werpers Rik Jalvingh, Edvin Irausquin en Chris Koeiman. De Heemstedenaren sloegen twaalf honkslagen en hadden twee grote innings. De aanval begon in de tweede inning met een solo homerun van Aldrich Guzman. In de derde inning werd er viermaal gescoord dankzij honkslagen van Raul Jacobs, Tijani Dunlop en Jeldwin Orman (double). Drie beurten later was het weer raak, toen werd er zes keer gescoord. Van de vijf honkslagen, brachten een 2-RBI single van Ruendrick Piternella en een 2-RBI double van Tilsaimy Melfor de meeste runs binnen. RCH-Pinguïns won na zeven innings met 0-13.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse