HB Hoofdklasse

Neptunus en DSS/Kinheim sweepen in Opening Day Weekend, HCAW slaat terug

Foto: MvW.Fotografie

Neptunus en DSS/Kinheim sweepen in Opening Day Weekend, HCAW slaat terug

Na de grote verschillen in de uitslagen op donderdagavond, zagen we op zaterdag vier spannende wedstrijden waarbij de winnaar tot de laatste inning de voorsprong moest verdedigen. Een dag later wisten DSS/Kinheim en Curaçao Neptunus de series te sweepen.

Oosterhout Twins – Curaçao Neptunus

De Rotterdammers kwamen op zaterdag vroeg op voorsprong. Dankzij een RBI double van Arthur Bonevacia stond het na één inning al 1-0. Drie beurten later, begon Christian Diaz een rally met een lead-off single. Vincent Ahrens sloeg hem binnen via een driehonkslag en scoorde later zelf op een single van Kevin Dirksen. Jesse Aussems gaf de Rotterdammers een comfortabele 5-0 voorsprong in de zesde inning een 2-RBi single, maar de Oosterhoutse slagploeg gaf niet op. In de eerste helft zeven kwam Twins tot vier runs. Wat controle problemen op de heuvel en een 2-RBI double van Terrence Garcia stonden centraal in deze inning. Neptunus kwam meteen met een antwoord in de vorm van Dwayne Kemp die een tweehonkslag sloeg en later scoorde. Twins bleef nog terugvechten, maar de Rotterdammers trokken aan het langste eind 7-6 was de score op zaterdag.

Op zondag was het scoreverloop een stuk anders. Juan Carlos Sulbaran gooide vijf innings en kreeg één run tegen, zijn vier opvolgers uit de bullpen wisten allemaal de nul te houden. Aan slag verzamelde de ploeg van coach Greg Muller dertien honkslagen, hiermee werden tien runs gescoord. Kevin Dirksen ging drie-uit-vier met twee binnengeslagen punten en hielp zo zijn nieuwe team goed op weg richting deze 10-1 overwinning.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – World Wide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Hoofddorp Pioniers begon sterk aan de wedstrijd op zaterdag. Na drie innings stond de thuisploeg voor met 4-0, een honkslag van Luca van Gorkum bracht twee runs binnen. De bezoekers uit Haarlem kwamen meteen met een antwoord, na twee keer vier wijd sloeg Marcel Tolenaars een bases clearing double. Pioniers bleef aan slag sterk en scoorde driemaal in de tweede helft vier. Een 7-2 voorsprong van Pioniers kon echter niet worden vastgehouden. Langzaam maar zeker kwam DSS/Kinheim terug in de wedstrijd en een vier run inning in de negende was de kers op de taart voor de ploeg van coach Etienne Meijer.

Na de spannende wedstrijd op zaterdag, bleek op zondag dat de Haarlemmers een maatje te groot waren voor Pioniers. In acht innings werd er met 12-2 gewonnen in het Pim Mulier Stadion. Startende werper Jasper Elfrink verdiende de win na zes shutout innings, zijn opvolgers waren Finn Blokker en Rick Timmermans. Aan slag blonk Nick Hofer uit voor DSS/Kinheim, de centerfielder ging vier-uit-vier met vijf RBIs. Twee van zijn honkslagen waren doubles.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – HCAW

Nadat Pirates op donderdagavond overtuigend wist te winnen van HCAW, leek het op zaterdag totaal de andere kant op te gaan. Na drie innings stond de thuisploeg uit Bussum al met 8-0 voor. Lars Huijer was zes innings lang ongenaakbaar voor HCAW, in de zevende inning kreeg hij zijn eerste runs tegen dankzij een 2-RBI single van Tommy van de Sanden. Een inning later werd Huijer vervangen en Pirates wist vier keer te score. Na acht innings stond het 10-6 in de Rob Hoffmann Vallei, maar Pirates bleef vechten. De Amsterdammers scoorden nog drie runs in de negende inning, waardoor het uiteindelijk 10-9 werd in het voordeel van HCAW. Brendly Martina, Delano Selassa en Shurman Marlin blonken alle drie uit met drie honkslagen.

Kaj Timmermans hielp zijn ploeg in de rubber match goed op weg richting een serie win. Hij gooide acht shutout innings en kreeg slechts vier honkslagen tegen. HCAW nam in de tweede beurt een 0-1 voorsprong op een RBI double van Jair van Borkulo. Deze voorsprong werd vergroot in de zevende inning dankzij een velders keus voor Brendly Martina waarop twee runs binnen kwamen. De 0-3 voorsprong werd in de negende inning verdubbeld, mede dankzij een 2-RBI double van Jeandro Tromp. Zo won HCAW met 0-6 in Amsterdam.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – RCH-Pinguïns

Na de ruime overwinning voor RCH op donderdag, zagen de fans in Heemstede op zaterdag een stuk spannendere wedstrijd. UVV kwam snel op voorsprong, de eerste twee slagmensen van de wedstrijd kwamen op het honk met singles, Timothy Rojas kon de 0-1 scoren op een wilde worp. Rojas scoorde ook de 0-2, ditmaal via een sacrifice fly van Jordy Burger. UVV kon deze voorsprong niet vasthouden, RCH wist namelijk in vier achtereenvolgende innings te scoren. Dankzij homeruns van Geoffrey Verhoef en Aldrich Guzman evenals een goede dag aan slag voor Tijani Dunlop (4-uit-5 met twee doubles), wist RCH in eigen huis aan het langste eind te trekken. 6-5 was de einduitslag op zaterdag.

Een dag later waren de knuppels van UVV hot, terwijl het RCH aan slag moeilijk werd gemaakt door Jurjen van Zijl. De veteraan gooide zeven innings, hierin incasseerde hij zes honkslagen en één run. Op Sportpark de Paperclip wisten acht van de negen slagmensen van UVV een honkslag te slaan en zo kwam de thuisploeg tot twaalf hits. Jurian Hansen blonk uit met twee hits en drie RBIs in deze 11-1 overwinning die wegens de mercy rule in de zevende inning werd beëindigd.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse