Honkbal

Koninkrijksteam tijdens Premier12 in Mexico ingedeeld met onder meer Team USA en Mexico

Koninkrijksteam tijdens Premier12 in Mexico ingedeeld met onder meer Team USA en Mexico

De World Baseball & Softball Confederation (WBSC) heeft op donderdag de groepsindeling voor de Premier12, het officieuze wereldkampioenschap, bekendgemaakt. Tijdens de derde editie van het toernooi is Team Kingdom of the Netherlands ingedeeld in Groep A, waarin van 10 tot en met 14 november wordt gespeeld in Mexico.

In deze groep neemt het Koninkrijksteam het op tegen gastland en nummer twee van de wereldranglijst Mexico, nummer drie van de wereld Team USA, Venezuela (nr. 6), Panama (nr. 10) en Puerto Rico (nr. 12). Aan het toernooi doen de twaalf beste landen van de wereldranglijst mee. Oranje staat op dit moment zelf op de zevende plaats van die ranglijst.

Net als in 2019 is het stadion van Jalisco in Guadalajara één van de speellocaties voor Groep A. Ook in Tepic, op ca. 2.5 uur rijden van Guadalajara, wordt een aantal wedstrijden gespeeld. Het wedstrijdschema voor de Premier12 wordt op een later moment gepubliceerd.

In de andere groep, waarvan de groepsfase in Japan en Taiwan gespeeld worden, zitten – naast Japan en Taiwan zelf – ook Cuba, de Dominicaanse Republiek, Zuid-Korea en Australië. De nummers één en twee uit beide groepen plaatsen zich voor de Super Round, die in Tokyo wordt gespeeld van 21-23 november.

Het Koninkrijksteam bereidt zich tijdens de Kingdom Series van 28 oktober tot en met 4 november op Aruba voor op de Premier12. Meer over de Kingdom Series lees je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal