HB Hoofdklasse

Twins verrast tegen HCAW, Neptunus verslaat Quick

Foto: Robert Bos

Twins verrast tegen HCAW, Neptunus verslaat Quick

Op donderdagavond konden de wedstrijden tussen Pioniers en Pirates en RCH-Pinguïns en DSS/Kinheim niet doorgaan doordat de velden onbespeelbaar waren verklaard. In Rotterdam en Bussum werd er wel gespeeld, hierbij de verslagen.

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

Nadat er in drie innings niet werd gescoord, was het in de vierde inning Quick dat verrassend op voorsprong kwam. Met twee uit kreeg Taylor Clemensia vier wijd, Enrique Hatma volgde met een tweehonkslag, waarop gescoord werd. Dit was één van de twee hits die Tom de Blok tegen zou kregen. In de vijfde inning trok Neptunus de score gelijk, hierna werd de Rotterdamse aanval wakker. Christian Diaz verzamelde vier RBIs met één honkslag, Rayshelon Carolina kwam tot drie honkslagen. Na zes innings van De Blok, gooide Ryan Huntington twee shutout innings. Uiteindelijk wist Neptunus in eigen huis met 11-1 via de mercy te winnen in acht innings.

Box score

HCAW – Oosterhout Twins

Tussen HCAW en Twins was het een stuk spannender. De thuisploeg nam gelijk een 1-0 voorsprong, dankzij vier wijd voor Brendly Martina gevolgd door een wilde worp en doorgeschoten bal. Hierna kwam Twins meteen met een antwoord. Mede dankzij honkslagen van Terrence Garcia en Mick Vos wisten de bezoekers uit Oosterhout driemaal te scoren. HCAW kwam terug in de wedstrijd toen Jair van Borkulo via een schijn wist te scoren, zo stond het na twee innings 2-3 in Bussum.

Twins vergrootte de voorsprong in de zesde inning. Een drietal honklagen van Luuk Bun, Mick Vos en Thijmen Peters stonden centraal bij de twee runs die er werden gescoord. De thuisploeg wist nog één keer te scoren, maar kon een comeback niet completeren. Twins won met vijf tegen drie. Wyatt Lankford verdiende de win, hij was de opvolger van Simon Gross. De save ging naar Raf Cocu.

Box score

De wedstrijden in Hoofddorp en Heemstede worden op dinsdag 23 april ingehaald.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse