HB Hoofdklasse

Neptunus sweept Quick, HCAW en Twins spelen spannende serie

Foto: Robert Bos

Neptunus sweept Quick, HCAW en Twins spelen spannende serie

Ondanks meerdere afgelaste wedstrijden wegens de regen, werden er veel spannende wedstrijden gespeeld in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. Curaçao Neptunus sweepte Quick Amersfoort en HCAW en Twins speelde een spannende serie met drie close games. Pirates, Pioniers, DSS/Kinheim en RCH-Pinguïns konden niet alle wedstrijden spelen, het wordt daardoor een drukke week in de Hoofdklasse.

Amsterdam Pirates – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Pirates had in eigen huis weinig moeite met de bezoekers uit Hoofddorp. Na twee innings was de score al uitgelopen naar 6-0. Honkslagen van Alex Madera, Yurdion Martie en Oliver van der Wijst droegen hier aan bij, in combinatie met controle problemen op de heuvel en wat fouten bij de Hoofddorpse verdediging. Na vier wijd voor Urving Kemp en een double van Alex Madera werd het in de vierde inning 7-0. Tommy van de Sanden verzamelde een beurt later een RBI, toen hij met volle honken het achtste punt binnen bracht met een single. Oliver van der Wijst hielp de Amsterdammers in de tweede helft zes om uit te lopen naar een 12-0 voorsprong. Dit deed hij met een lead-off triple. Alex Madera, Denzel Richardson en Duco Nuijten volgden met honkslagen. Scott Prins (W, 6 IP, 4 H, 0 R, 0 BB, 8 SO) en Yassir Lachkar (1 IP, 2 H, 0 R, 0 BB, 1 SO) combineerde voor de shutout in deze 12-0 overwinning.

Op donderdag en zondag kon er in Hoofddorp niet gespeeld worden. Deze wedstrijden worden nu op maandag en dinsdagavond gespeeld en zijn uiteraard vanaf 19.30 uur live te zien op Honkbalsoftbal.tv!

Box score (zaterdag)

DSS/Kinheim – RCH-Pinguïns

In een wedstrijd die heen en weer ging, trok de thuisploeg in het Pim Mulier Stadion aan het langste eind. DSS/Kinheim kwam in de eerste inning op een 2-0 voorsprong dankzij honkslagen van Jamie Beerman, Ibrahin Redan en Marcel Tolenaars (2 RBI). In de vierde en vijfde inning bracht RCH-Pinguïns de score gelijk. RBIs kwamen van Edvin Irausquin en Ruendrick Piternella, beiden met singles. De Haarlemmers kwamen direct met een antwoord. Dankzij honkslagen van Amarensio Franka, Ibrahin Redan, Donny Kuijper (2 RBI double) en Julian Toppen (RBI single) kwam DSS/Kinheim tot een 6-2 voorsprong. In de zesde en zevende inning wisten allebei de ploegen runs te scoren, zo stond het 8-4, maar RCH-Pinguïns bleef in de wedstrijd. Er werd nog twee keer gescoord door de Heemstedenaren, maar zij wisten de stand niet meer gelijk te trekken. De einduitslag was 8-6.

Net als in Hoofddorp, kon er op zondag ook in Heemstede vanwege de regen op donderdag en zondag niet worden gespeeld. Deze wedstrijden worden op dinsdagavond (23 april) en volgende week dinsdagavond (30 april) ingehaald en zijn live te zien op Honkbalsoftbal.tv.

Box score (zaterdag)

Oosterhout Twins – HCAW

HCAW begon sterk aan de uitwedstrijd in Oosterhout, in de derde inning scoorden de bezoekers twee runs. Brendly Martina sloeg een lead-off double, hij scoorde op een RBI groundout van Delano Selassa. Later scoorde ook Jeandro Tromp, hij kwam op het honk door en error en werd binnengeslagen door Shurman Marlin (single). Koen Werkman scoorde in de zesde inning de 0-3 nadat hij vier wijd kreeg en twee honken stal. Brendly Martina bracht hem binnen toen hij op het honk kwam door een veldfout. Hierna begon de comeback voor Twins, in drie opeenvolgende innings werd er gescoord. Honkslagen van Marnix Ruben, Gijs van Zalingen (double) en Luuk Bun droegen hieraan bij. Met een stand van 3-3 na negen innings, was er een extra inning nodig. In de eerste helft tien, werd er begonnen met lopers op het eerste en tweede honk. Allebei de lopers konden scoren op singles van Shurman Marlin en Bob van der Meer. De thuisploeg kwam tot één run en kwam net te kort doordat closer Nick Keur met het winnende punt op het derde honk twee strikeouts gooide. HCAW won met 4-5 na tien innings.

Een dag later was HCAW weer net een tandje te sterk voor Twins. Wederom werd er met 5-4 gewonnen door de Bussumers. Twins begon in Bussum sterk met een 4-run inning in de tweede inning. Honkslagen van Luuk Visser, Luuk Bun (RBI double), Mick Vos, Onne van Gool (RBI) en Marnix Ruben (2 RBI) hielpen de ploeg uit Oosterhout richting een stevige voorsprong. Dit was echter de enige aanval die Twins kon creëren op het werpen van Kaj Timmermans, Jasper Popken en Dennis Burgersdijk. HCAW scoorde voor het eerst in de vijfde inning en snoepte langzamerhand wat runs bij elkaar. Met een stand van 3-4 in de tweede helft negen, moest het voor de thuisploeg nu echt gebeuren. Victor Draijer begon de inning met een honkslag, Shurman Marlin volgde met nog een single. Door een wilde worp konden beiden lopers een honk opschuiven. Bob van der Meer kreeg opzettelijk vier wijd om de gedwongen loop terug te krijgen. De volgende slagman was Jair van Borkulo en hij sloeg met een walk-off single het gelijkmakende en winnende punt binnen voor zijn ploeg. Zo won HCAW de wedstrijd met 5-4 op een enerverende wijze.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

Op zaterdag werd de wedstrijd met een stand van 1-2 in het voordeel van Neptunus gestaakt, deze werd op zondag in de vijfde inning vervolgd. De Rotterdamse knuppels waren hot op zondag, want in het vervolg van de wedstrijd scoorde Neptunus maar liefst elf runs. Zo won Neptunus met 13-1 na zeven innings. Shairon Martis gooide de vier innings op zaterdag, Koen Postelmans (2 IP) en Aaron de Groot (1 IP) maakten de wedstrijd af op zondag. Aan slag blonken Rayshelon Carolina en Dwayne Kemp uit. Carolina ging 2-uit-5 met drie RBIs, Kemp ging 3-uit-4. Jayden Mohamed was in een invalbeurt ook productief, met volle honken sloeg hij een 3-RBI double.

Niet lang na de afloop van de op zaterdag gestarte en op zondag afgemaakte wedstrijd, begon de derde wedstrijd van de serie in het Neptunus Familiestadion. Quick kwam hierin in de vierde inning op een 0-1 voorsprong. Na een veldfout kwam Jerson Dometilia op het honk, hij scoorde later in de inning op een RBI single van Aaron Isenia. Neptunus trok de wedstrijd pas in de tweede helft zes gelijk en dat is op meerdere manieren opvallend. Al is het alleen al omdat voor Quick niemand minder dan de 50-jarige coach Elton Koeiman startte en goed gooide.

Na een lead-off double van Christian Diaz, was het Dwayne Kemp die de gelijkmaker binnensloeg. Quick kwam meteen met een antwoord, Taylor Clemensia begon de zevende beurt namelijk met een tweehonkslag. Hij kon scoren op een sacrifice fly van Pascal Zegwaard. Neptunus zette deze achterstand direct om in een voorsprong. Na honkslagen van Den Seelbach en Vincent Ahrens, was het wederom Dwayne Kemp die met de belangrijke klap kwam. Op zijn single konden zowel Seelbach als Ahrens scoren. Een inning later werd er nog één run aan de score toegevoegd, deze werd gescoord door Kevin Dirksen. Zo werd het 4-2 in Rotterdam. Juan Carlos Sulbaran gooide zeven innings en verdiende de win, Ryan Huntington kreeg de save op zijn naam met twee shutout innings.

Box score (zaterdag/zondag)

Box score (zondag)

Bekijk vanavond de samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden op Honkbalsoftbal.tv!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse