SB Hoofdklasse

Extra versterking voor softbalsters Neptunus

Extra versterking voor softbalsters Neptunus

Nu een kleine 50% van de rotatie van landskampioen Neptunus niet kan worden ingezet en er daardoor mogelijk kwetsbaarheid dreigt, komt er extra versterking.

Binnen enkele dagen landt Amber Schisler in Nederland om zich bij de Rotterdamse selectie te voegen. Zij brengt bakken met ervaring mee. Nadat ze in 2017 afstudeerde aan Campbell University heeft zij als speelster veel ervaring opgedaan. Zij speelde in Oostenrijk, Italië en Tsjechië – o.a. in een aantal Europa Cup toernooien.

Big South Conference Player of the Year award

Bij Campbell University nam Amber afscheid met de ‘Big South Conference Player of the Year’ award.
In de twee jaar bij Campbell sloeg zij een gemiddelde van maar liefst .401 bij elkaar – waaronder 33 homeruns en 96 rbi. Als pitcher gooide zij in 159 innings: 13 overwinningen, 10 nederlagen en 3 saves (ERA 5.32).

Amber komt oorspronkelijk uit het zonnige San Diego. Op het veld valt zij op door haar grote en atletische bouw. Met haar 184 cm is zij een indrukwekkende verschijning.

Behalve op het veld doet zij ook veel voor de sport naast het veld.

Zo heeft zij bijvoorbeeld veel ervaring opgedaan als hoofdcoach en pitchertrainer in Oostenrijk. Nu is zij werkzaam als Development Officer voor de Wellington Softball Association. In die hoedanigheid zet zij zich in om de sport te ontwikkelen door bijvoorbeeld clinics te verzorgen voor de jeugd. Ook valt het werven van nieuwe jeugdleden binnen haar takenpakket. Al met al zal Amber als verlengstuk van de coaches in het veld opereren.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse