HB Hoofdklasse

Gelijkspel in Heemstede, Pirates en Pioniers verdelen inhaalwedstrijden

Foto: Henk Vork

Gelijkspel in Heemstede, Pirates en Pioniers verdelen inhaalwedstrijden

Dankzij de afgelastingen van het afgelopen weekend, hebben een aantal Hoofdklasse teams een drukke week voor de boeg. Vanwege Koningsdag wordt de derde speelronde gespeeld op woensdag, donderdag en zondag. Op maandag en dinsdag haalden Pirates, Pioniers, DSS/Kinheim en RCH-Pinguïns eerst nog wedstrijden in uit de tweede speelronde.

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – Amsterdam Pirates

Op maandagavond speelde Pirates in Hoofddorp tegen Pioniers, de Amsterdammers namen snel een 0-1 voorsprong, de thuisploeg antwoordde meteen en trok de score gelijk in de tweede helft van de eerste inning. Hierna liepen de bezoekers langzamerhand uit. Back-to-back doubles van Jules Cremer en Jorrit Penseel zorgden voor de 1-2. In de vierde en vijfde inning liep Pirates uit tot 1-5 dankzij honkslagen van Duco Nuijten, Roelie Henrique, Urving Kemp en Alex Madera. Pioniers wist nog één run te scoren in de tweede helft vijf, maar hierna was alleen Pirates die nog wist te scoren. In de laatste drie beurten liepen de Amsterdammers uit tot 12-2. Urving Kemp ging 3-uit-5 met twee RBIs en hielp zijn ploeg zo richting een ruime overwinning.

Na twee ruime voor zeges voor Pirates in deze serie, liep het dinsdag helemaal anders. De Amsterdamse slagploeg kwam tot slechts één run op zes honkslagen. Voor de Hoofddorpers stonden Arjen Nijkamp (W, 4.2 IP, 6 H, 1 R, 1 ER, 4 BB, 8 SO) en Ryan Hogendoorn (S, 3.1 IP, 0 H, 0 R, 1 BB, 5 SO) heel sterk te werpen. In de derde inning kwam Pioniers op voorsprong via een honkslag van Terrance Heemskerk, een double van Raff Diters en een basehit van Luca van Gorkum. Hiermee werd het 2-1 in Hoofddorp. Drie beurten later scoorde Pioniers nog eenmaal, Bodhi de Vreede bracht Daan Terstall (single) over de thuisplaat, hiermee werd het 3-1, wat ook de einduitslag zou worden op Sportpark Pioniers. Na acht innings werd de wedstrijd wegens de curfew beëindigd.

Box score (maandag)

Box score (dinsdag)

RCH-Pinguïns – DSS/Kinheim                                      

Gedurende het weekend, kon er tussen RCH-Pinguïns en DSS/Kinheim slechts één wedstrijd worden gespeeld. Op dinsdagavond werd er dus een wedstrijd ingehaald. Hierin namen de bezoekers uit Haarlem vroeg een voorsprong. Amarensio Franka kwam op het honk door een fout, Jamie Beerman volgde met een RBI double. Beerman scoorde later zelf op een groundout van Irving Redan. RCH kwam in de tweede helft van de eerste inning tot één run, deze werd gescoord door Raul Jacobs die op het honk kwam door een stootslag. DSS/Kinheim liep uit tot een 1-5 voorsprong, de grote klap kwam van Ibrahin Redan die met een driehonkslag Jamie Beerman over de thuisplaat sloeg.

RCH kwam in de vijfde inning met een antwoord. Met volle honken sloeg Tilsaimy Melfor een double waarop iedereen kon scoren. Zo stond het 4-5 na vijf volledige innings. DSS/Kinheim vergrootte de voorsprong in de eerste helft negen naar 4-6 met honkslagen van Ibrahin Redan, Marcel Tolenaars, Jesse van den Berg en Nick Hofer (RBI). Dit bleek echter niet genoeg om de overwinning mee naar huis te nemen. De thuisploeg trok in de tweede helft van de inning de wedstrijd namelijk gelijk. Na een honkslag van Jeldwin Orman en twee keer vier wijd stonden de honken vol met twee uit, wederom was het Tilsaimy Melfor met de belangrijke klap, hij sloeg een single waarop twee runs binnen kwamen. Zo stond het na negen innings 6-6 en de curfew was bereikt, zo eindigde de wedstrijd met een gelijkspel.

Box score (dinsdag)

De derde speelronde van de Lucky Day Hoofdklasse begint vanavond al, vanwege Koningsdag op zaterdag. Om 19:30 staan er vier wedstrijden op het schema, deze zijn allemaal live te bekijken op Honkbalsofbal.tv.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse