HB Hoofdklasse

Het regende shutouts in de Lucky Day Hoofdklasse

Foto: 3x3 fotografie

Het regende shutouts in de Lucky Day Hoofdklasse

Ondanks veel afgelaste wedstrijden, werden er in totaal vier wedstrijden gespeeld op woensdag en donderdag. Dit hadden er acht moeten zijn, de resterende wedstrijden zullen later worden ingehaald. Wegens Koningsdag werd er op woensdag gespeeld in plaats van zaterdag. Alle vier de wedstrijden eindigden in een shutout.

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – Oosterhout Twins

Simon Gross en Onne van Gool waren ongenaakbaar op de heuvel voor Twins. Gross gooide zes innings waarin hij slechts één hit tegen kreeg, Onne van Gool kreeg in één inning ook een hit tegen, maar Pioniers werd van scoren weerhouden. Het lukte Twins wel om te scoren, dertien keer maar liefst. Hiervoor waren slechts vijf honkslagen nodig, de werpers van Pioniers combineerde namelijk voor zeventien keer vier wijd. Zo won Twins op woensdagavond in eigen huis met 13-0.

Box score (woensdag)

RCH-Pinguïns – Amsterdam Pirates

Net als in Oosterhout, werd er in Amsterdam ook een eenzijdige wedstrijd gespeeld. Op het werpen van Scott Prins had de slagploeg van RCH weinig in the brengen. Prins gooide de hele wedstrijd en kreeg hierin slechts vier honkslagen tegen, terwijl hij elf slagmensen aan de kant zetten met drie slag. Aan slag bij Pirates wisten Urving Kemp en Kenny Berkenbosch beiden twee hits en twee RBIs te verzamelen. Zo hielpen zij de thuisploeg richting een 10-0 overwinning in zeven innings.

Box score (woensdag)

UVV – DSS/Kinheim

De derde wedstrijd die op woensdagavond werd gespeeld resulteerde ook in een shutout. Beiden ploegen kwamen tot vijf honkslagen in Haarlem, voor UVV resulteerden de vijf honkslagen in vijf runs, bij DSS/Kinheim lukte het niet om te scoren. Mike van den Berg (W, 6.2 IP, 2 H, 0 R, 2 BB, 6 SO) en Brian van Laar (2.1 IP, 3 H, 0 R, 0 BB, 3 SO) gooiden samen een shutout. In de vijfde inning kwam UVV op voorsprong, Kilian Bloat sloeg met volle honken een 2 RBI double. Een beurt later werd er op een single van Jorrit Patist nog tweemaal gescoord. Uiteindelijk wist UVV met 0-5 te winnen in Haarlem.

Box score (woensdag)

HCAW – Quick Amersfoort

Op woensdag werd de wedstrijd tussen deze twee ploegen als enige afgelast, een dag later kon er juist alleen in Bussum worden gespeeld. Terwijl Lars Huijer (5 IP) en Jasper Popken (1 IP) de slagploeg van Quick tot slechts één honkslag wisten te houden, ging de slagploeg van HCAW aardig te keer. Op zestien honkslagen werd er maar liefst vijfentwintig keer gescoord. Eric Brenk en Koen Werkman hadden allebei drie honkslagen, Brenk verzamelde zes RBIs, Werkman sloeg vijf mensen over de thuisplaat. Bij Quick ging het vooral mis nadat Jhan Rifaela na vier inning werd vervangen op de heuvel, binnen een inning werd de stand van 5-0 naar 18-0 veranderd. Een beurt later werden er nog zeven runs gescoord. Zo won HCAW uiteindelijk met 25-0, want na zes innings werd de curfew bereikt.

Box score (donderdag)

De verregende wedstrijden worden op de volgende momenten ingehaald: Quick Amersfoort – HCAW en Amsterdam Pirates – RCH-Pinguins worden op zondag double headers met wedstrijden om 12.00 uur en 15.00 uur en Worldwide Pharma Logistics – Oosterhout Twins wordt op dinsdag 7 mei om 19.30 uur ingehaald. Uiteraard zie je al deze wedstrijden live op Honkbalsoftbal.tv!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse