HB Hoofdklasse

Pirates en HCAW sweepen series rondom Koningsdag

Foto: Alfred Cop

Pirates en HCAW sweepen series rondom Koningsdag

In een chaotisch weekend rondom Koningsdag werd er al op woensdag en donderdag gespeeld, zodat op zaterdag de verjaardag van de koning kon worden gevierd. Wegens wat afgelaste wedstrijden op woensdag en donderdag werden er op zondag maar liefst zes wedstrijden gespeeld.

Amsterdam Pirates – RCH-Pinguïns

Vanwege afgelastingen eerder in de week, speelden Pirates en RCH een doubleheader op zondagmiddag. In de eerste wedstrijd die werd gespeeld op het Loek Loevendie Ballpark, was RCH de thuisploeg. Het lukte de Pinguïns aan slag niet echt om veel aanval te creëren. Op het werpen van Martijn Schoonderwoerd, Casper Rammeloo en Yassir Lachkar werden slechts zes honkslagen en één run verzameld door RCH. Pirates wist aan slag wel wat schade aan te brengen. Na vijf innings stond het al 1-8, dit liep uiteindelijk uit tot 1-15 na negen beurten, dankzij zes-run innings in de eerste helft vier en negen. Bij Pirates joegen Kenny Berkenbosch en Denzel Richardson de bal over het hek. Alex Madera blonk uit met 3-uit-5 en vijf binnengeslagen punten. Quintin de Cuba had ook een goede dag en ging 3-uit-3.

In de tweede wedstrijd kwam Pirates wederom goed uit de startblokken. Al snel kwamen de Amsterdammers op een 3-0 voorsprong. Kenny Berkenbosch begon met een solo homerun. Roelie Henrique bracht met een sacrifice fly het tweede punt binnen en Yurdion Martie (vier wijd) kon hierna nog scoren op een wilde worp. RCH antwoordde meteen met vier runs in de derde inning. Paris Aguilera begon met een tweehonkslag, Raul Jacobs kreeg vier wijd en Jeldwin Orman sloeg een honkslag om het eerste punt op het scorebord te zetten. Hierna kwam Ruendrick Piternella met een belangrijke 2-RBI double die de score gelijk trok. Piternella scoorde zelf de 3-4 op een honkslag van Tilsaimy Melfor. Een beurt later werd de Heemsteedse voorsprong vergroot. Wederom was het Piternella die twee runs binnenbracht, ditmaal met een single richting het linksveld. Hierna begon Pirates aan een comeback. Yurdion Martie sloeg een homerun waardoor het 4-6 werd. Een inning later namen de Amsterdammers de voorsprong dankzij RBIs van Quintin de Cuba (single), Yurdion Martie (sacrifice fly) en Duco Nuijten (single). In de tweede helft zeven liep Pirates uit tot 13-7, wat uiteindelijk ook de einduitslag werd. De belangrijke klappen in deze inning kwamen van Jules Cremer (2-RBI double) en Lucas Vos (2-RBI single).

Box score (game 1)

Box score (game 2)

Quick Amersfoort – HCAW

Net als in Amsterdam, werd er in Amersfoort ook een doubleheader gespeeld. HCAW begon sterk aan de eerste wedstrijd. In de tweede inning werd er namelijk acht keer gescoord. Honkslagen van Denzel Brooks, Jeandro Tromp, Victor Draijer, Shurman Marlin en Bob van der Meer droegen hieraan bij. Luis Gonzalez Garay sloeg in de tweede helft van de inning een homerun, om het 1-8 te maken. Gonzalez Garay was hot vandaag voor Quick, want in zijn volgende at-bat joeg hij de bal wederom over de hekken, dit keer met twee lopers op de honken. Meteen na deze homerun, werd er nog één geslagen, deze stond op naam van Rick Peels. Zo liep Quick een beetje in, 5-9 was de stand na vier inning. Uiteindelijk bleef HCAW uitlopen en werd het uiteindelijk 6-16 in zeven innings. In de laatste beurt wist ook Koen Werkman nog een homerun te slaan, deze bracht twee punten binnen.

Net als in de eerste wedstrijd van de doubleheader, was het ook in de tweede pot niet lastig voor HCAW om de overwinning mee naar huis te nemen. Op twintig honkslagen werd er twintig keer gescoord. Elke Bussumse speler in de startende lineup wist minimaal één honkslag te slaan. Bob van der Meer, Denzel Brooks en Koen Werkman sloegen er allemaal drie. Werkman wist ook zijn tweede homerun van de middag te verzamelen. HCAW won uiteindelijk met 7-20, alle zeven runs van Quick kwamen in de laatste twee innings van deze wedstrijd die wegens de mercy rule zeven innings duurde.

Box score (game 1)

Box score (game 2)

DSS/Kinheim – UVV

De thuisploeg kwam in het Pim Mulier Stadion op een vroege 3-0 voorsprong. Amarensio Franka begon de inning met een geraakt werper, hierna sloegen Jamie Beerman en Donny Kuijper honkslagen. De single van Kuijper bracht Franka binnen, Beerman scoorde op een sacrifice fly van Irving Redan. Hierna volgden honkslagen van Jesse van den Berg en Julian Toppen waardoor het al snel 3-0 werd. Lang werd er niet gescoord, maar in de eerste helft zes trokken de bezoekers uit Utrecht de stand gelijk. Na vier wijd voor Tijmen Takke sloeg Marvin Jakobus een 2-run homerun. Kilian Bloat kreeg hierna vier wijd, hij kon later in de inning de gelijkmaker scoren op een RBI single van Lucas Bekker. DSS/Kinheim kwam meteen met een antwoord. Na vier wijd voor Irving Redan en een opofferingsstootslag van Jesse van den Berg, wist Julian Toppen met een honkslag de 4-3 binnen te slaan. Wederom wist UVV de stand gelijk te trekken, met volle honken wist Marvin Jakobus op het honk te komen dankzij velders keus, hierop kon Amar van Zwieten de 4-4 scoren. Irving Redan begon de achtste inning voor de Haarlemmers met een honkslag, door wederom een sacrifice bunt van Jesse van den Berg kwam hij op het tweede honk, hierna stal hij het derde honk. Uiteindelijk wist hij op een wilde worp de 5-4 te scoren, hier bleef het bij in Haarlem en zo won de thuisploeg.

Box score

Oosterhout Twins – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

Net als in Haarlem, was het ook in Oosterhout spannend. De thuisploeg kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Tweemaal vier wijd, een honkslag van Wijnand Ruben en een sacrifice fly van Axel Poesmans zorgden voor twee runs in de eerste inning. Een beurt later kwam er een RBI double van de knuppel van Railison Bentura, niet veel later sloeg Poesmans zijn tweede run van de wedstrijd binnen met nog een sacrifice fly. Pas in de zevende inning werd er weer gescoord, ditmaal door Pioniers. Honkslagen van Daniel Heiligers en Raff Diters stonden centraal bij de 4-1. In de eerste helft acht werd het 4-3, dankzij een veldfout, een honkslag van Luca van Gorkum en een 2-RBI single van Daan Terstall. Twins kwam gelijk met een antwoord in de vorm van drie insurance runs. Jerzy van Gool begon de beurt met een single, Marnix Ruben volgde met een tweehonkslag. Hierna was het Railison Bentura die allebei de honklopers binnen sloeg met een honkslag. Bentura scoorde later zelf de 7-3 op een RBI single van Thijmen Peters. Pioniers wist nog tweemaal te scoren in de negende inning, maar kon geen extra innings afdwingen. Zo win Twins met 7-5 in eigen huis.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse