Road to Softball World Cup

Gretig Koninkrijksteam opnieuw te sterk voor Tsjechië

Foto: Grega Valancic

Gretig Koninkrijksteam opnieuw te sterk voor Tsjechië

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball is volop in voorbereiding op het WK Softbal van juli en het EK Softbal van september. In Praag speelt het deze week vier interlands tegen de nummer drie van de Europese ranglijst, Tsjechië. Na een overwinning op maandagavond, was het Koninkrijksteam op dinsdag wederom de sterkste.

Net als op maandagavond nam het Koninkrijksteam een vroege voorsprong. Het ging niet zo snel als een dag eerder, toen Britt Vonk de tweede bal van de wedstrijd uit het veld sloeg voor een homerun, maar na een veldfout, een vrije loop en een honkslag stonden de honken al na drie slagvrouwen vol. Cindy van der Zanden zorgde vervolgens met een two-run double voor de eerste voorsprong. Met één uit was het Nicky Uytendaal verderop in de inning, die met haar honkslag nog eens twee runs over de thuisplaat sloeg.

Waar het gisteren nog lang close bleef, drukte het Koninkrijksteam op dinsdag wel hard door. In de tweede inning liet Maxime van Dalen opnieuw zien in vorm te zijn met haar tweede homerun in twee dagen tijd. Deze keer nam zij Annemiek Jansen (honkslag) mee over de thuisplaat voor een 6-0 voorsprong.

Via RBI van Lizzie Clarijs en de weer herstelde Damishah Charles en een veldfout die tot een run leidde liep Oranje in de twee innings hierna nog verder uit naar 9-0. Op de pitcherplaat domineerde starter Jessie van Aalst ondertussen de Tsjechische slagploeg. Van Aalst gooide drie no-hit innings, waarin zij twee keer vier wijd gooide en liefst vijf Tsjechische slagvrouwen met strikeouts naar de kant.

Haar vervangster Lindsey Meadows-Oosterveld had het iets moeilijker. In haar twee innings kreeg zij vier honkslagen en twee runs (één verdiend) tegen. Zij gooide wel twee keer drie slag en kwam met twee uit en een loopster op het derde honk goed uit de vijfde inning, waardoor er vanwege de mercy rule een vervroegd einde aan de wedstrijd kwam.

Zo werd ook de tweede van vier wedstrijden tegen Tsjechie gewonnen. Op woensdag staat er nog een double header op het programma. Dan wordt er zowel om 14.00 uur als om 17.00 uur gespeeld en beide wedstrijden zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv!

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup