HB Hoofdklasse

RCH-Pinguïns verslaat DSS/Kinheim in inhaalwedstrijd

Foto: Martine van Wely

RCH-Pinguïns verslaat DSS/Kinheim in inhaalwedstrijd

Op dinsdagavond haalden RCH-Pinguïns en DSS/Kinheim een wedstrijd in, in Heemstede. De serie tussen de regiogenoten begon op 20 april met een 8-6 winst voor de Haarlemmers, op 23 april werd er gelijk gespeeld, vanavond trok RCH aan het langste eind.

De bezoekers uit Haarlem namen al snel een voorsprong. Amarensio Franka begon de wedstrijd met een honkslag, hij bereikte twee door stelen en werd door Jamie Beerman met een productieve grondbal naar het derde honk gebracht. Ibrahin Redan sloeg hem binnen met een sacrifice fly. Een inning later kwam RCH, dankzij honkslagen van Tilsaimy Melfor, Edvin Irausquin, Tijani Dunlop en Nathan Berkel, op een 2-1 voorsprong.

Na vier wijd voor Ilyas van den Bos en een opofferingsstootslag van Amarensio Franka, sloeg Jamie Beerman met een single de gelijkmaker binnen voor DSS/Kinheim. In de vijfde inning nam de thuisploeg een ruime voorsprong dankzij een 3-RBI double van Aldrich Guzman. Een beurt later werd er wederom driemaal gescoord door de Heemstedenaren. Na honkslagen van Dion Frank en Nathan Berkel, werd een stootslag van Raul Jacobs verkeerd verwerkt, zo scoorde er twee runs. Jacobs scoorde zelf een honkslag van Jeldwin Orman, zo stond het 8-2 na zes innings.

In de tweede helft acht liep de thuisploeg nog uit tot 9-2. Relief pitchers Orlando Yntema (2.2 IP), Chris Koeiman (1 IP) en Pascal Moll (1 IP) weerhielden de Haarlemmers van scoren, zo werd 9-2 de einduitslag in Heemstede.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse