Road to Softball World Cup

Koninkrijksteam heeft aan één honkslag genoeg voor zege

Foto: Grega Valancic

Koninkrijksteam heeft aan één honkslag genoeg voor zege

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball heeft in Praag ook de derde wedstrijd uit de serie van vier tegen de Tsjechen gewonnen. Na 9-2 en 6-2 zeges op maandag en dinsdag volgde er op woensdag een 4-2 zege en daar had het Koninkrijksteam slechts één honkslag voor nodig.

Nadat catcher Brenda Beers de eerste pitch van de wedstrijd had gevangen, was zij officieel deelnemer van haar 100ste interland voor het Koninkrijksteam. Beers is al jarenlang een vaste waarde voor Oranje en won met het team onder meer het EK van 2017 en 2022.

Haar 100ste interland leek lang een hele bijzondere te worden. Het Koninkrijksteam nam namelijk een 3-0 voorsprong, maar had tot dat moment nog geen enkele honkslag geslagen. Veronika Peckova en Marjolein Merkx domineerden beiden hun tegenstanders aan het begin van de wedstrijd, maar Peckova liep in de derde inning tegen controleproblemen op. Lorraine Kieft kwam op het eerste honk na geraakt werper en kwam via drie wilde worpen uiteindelijk over de thuisplaat zonder dat het Koninkrijksteam de bal tot dan toe het veld in gebracht had in die inning. Met Britt Vonk op het tweede honk (walk) kreeg Maxime van Dalen de kans om de voorsprong met de eerste honkslag van de wedstrijd te verdubbelen, maar haar grondbal werd goed verwerkt en zo bleef het bij 1-0.

Een inning later kwamen Cindy van der Zanden en Dinet Oosting dankzij vier wijd met één uit op het honk en opnieuw zorgden drie wilde worpen van Peckova ervoor dat het Koninkrijksteam kon scoren. Nu zelfs twee keer.

Marjolein Merkx werd na vier sterke innings (0 runs, 2 Hits, 2 K’s) vervangen door Lisa Hop, die het erg lastig had aan het begin van haar outing. Drie vrije lopen zorgden voor volle honken en een hit by pitch stelde de Tsjechen in staat om hun eerste run te scoren. Hierna kreeg zij hulp van haar veld om uit de problemen te komen. Op de honkslag van Alice Skardova naar het midveld werd nog wel gescoord, maar een poging om de gelijkmaker op dezelfde hit te scoren werd succesvol voorkomen dankzij een geweldige aangooi van midvelder Van der Zanden en een mooie tikactie van jubilaris Brenda Beers.

In de gelijkmakende inning kwam met twee uit dan eindelijk de eerste honkslag voor de Oranje slagploeg en die kwam van de knuppel van niemand minder dan Brenda Beers. Britt Vonk verving haar als tijdelijke honkloopster en scoorde net als haar teamgenoten die eerder over de thuisplaat kwamen, dankzij drie wilde worpen.

Hop herstelde zich vervolgens goed en kwam in haar laatste twee innings niet meer in de problemen. Het Koninkrijksteam won de derde wedstrijd uit de serie met 4-2 en kan om 17.00 uur voor de clean sweep gaan! Ook die wedstrijd zie je natuurlijk live op Honkbalsoftbal.tv!

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Road to Softball World Cup