HB Hoofdklasse

Pioniers en Neptunus goed van start in vierde speelronde

Foto: Martine van Wely

Pioniers en Neptunus goed van start in vierde speelronde

Ondanks wat regenachtig weer op donderdagavond, konden er zes wedstrijden worden gespeeld op woensdag- en donderdagavond. Pioniers en Neptunus begonnen beiden sterk aan deze vierde speelronde in de Lucky Day Hoofdklasse en wonnen de eerste twee wedstrijden die er werden gespeeld.

Quick Amersfoort – Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers

In Hoofddorp zagen de Pioniers een oude bekende op de heuvel. Eddie Aucoin maakte wederom een terugkeer in de Hoofdklasse en hielp zijn ploeg goed op help richting een overwinning met zeven shutout innings. Na drie innings stond de thuisploeg met 2-0 voor, dit werd een 6-0 voorsprong in de zesde inning. Deze inning begon met een driehonkslag van Jayden van Atten, hij kon scoren op een groundout van Bodhi de Vreede. Hierna volgden honkslagen van Tyrell Mercado Reyes, Duncan Beljaards en Luca van Gorkum. Quick kwam in de eerste helft acht voor het eerst tot scoren, dankzij RBI singles van Enrique Hatma en Luca Muller, maar het lukte niet om de stand gelijk te trekken. Zo won Pioniers in eigen huis met 6-2.

Een vroege voorsprong van Pioniers resulteerde op donderdagavond in een nipte overwinning. In de eerste inning werden er twee runs gescoord op een 2-RBI single van Luca van Gorkum. De voorsprong werd een beurt later verdubbeld door vier wijd voor Darryl Williams, een triple van Jayden van Atten en een RBI ground out van Bodhi de Vreede. Quick scoorde voor het eerst in de tweede helft drie, dankzij een RBI single van Jerson Dometilia. De Hoofddorpse slagploeg wist in de vijfde inning nog twee runs te scoren op een veldfout van Quick, zo werd 1-6. Een grand slam van Enrique Hatma maakte het in de tweede helft vijf nog spannend, maar het lukte Quick niet om de stand gelijk te trekken. Doordat de wedstrijd later begon, was na vijf volledige innings de curfew bereikt. Zo won Pioniers uiteindelijk met 5-6.

Box score (woensdag)

Box score (donderdag)

Curaçao Neptunus – HCAW

Tom de Blok voor Neptunus en Kaj Timmermans voor HCAW zaten allebei goed in de wedstrijd, met als resultaat een gelijke stand van 1-1 na acht volledige innings. Neptunus nam in de negende inning, een 1-2 voorsprong. Een lead-off single van Dwayne Kemp, en sacrifice bunt van Darryl Collins en een honkslag van Sheadion Jamanika zorgden voor de Rotterdamse voorsprong. HCAW reageerde meteen. Victor Draijer begon de tweede helft negen met een tweehonkslag, hij werd binnengeslagen door Bob van der Meer. Hiermee, stond het wederom gelijk en dus was het tijd voor extra innings in Bussum. Met lopers op het eerste en tweede honk, kreeg Nick Keur twee snelle nullen. Hierna waren het twee honkslagen op rij van Vincent Ahrens en Christian Diaz die zorgden voor een 2-4 voorsprong voor de Rotterdammers. Het lukte de thuisploeg niet meer om te scoren en zo won Neptunus de eerste wedstrijd van de serie.

Ook in de tweede wedstrijd was Neptunus te sterk voor HCAW. Shairon Martis was acht innings ongenaakbaar op de heuvel bij de Rotterdammers. In de negende inning werd door HCAW drie keer gescoord, twee van deze runs kwamen op naam van Martis. Hieraan voorafgaand wist de Rotterdamse slagploeg een solide 5-0 voorsprong op te bouwen. Stijn van der Meer scoorde in de eerste beurt na een lead-off double. Vier innings later, was het wederom Van der Meer die wist te scoren. Nadat hij vier wijd kreeg, werd hij binnengeslagen op een tweehonkslag van Vincent Ahrens. Darryl Collins sloeg met een RBI single de 3-0 binnen in inning nummer zes. Het werd 5-0 in de tweede helft zeven dankzij een RBI double van Ahrens en een RBI single van Dwayne Kemp. Deze voorsprong werd dus in de laatste beurt verkleind tot 5-3, maar Koen Postelmans wist de laatste twee nullen te maken en de overwinning te verzekeren voor Neptunus.

Box score (woensdag)

Box score (donderdag)

Oosterhout Twins – RCH-Pinguïns

De bezoekers uit Oosterhout namen een vroege voorsprong in Heemstede. RBI’s van Mick Vos en Luuk Visser zorgden voor een 0-2 voorsprong na twee innings. Een beurt later werd er driemaal gescoord dankzij honkslagen van Mick Vos en Jerzy van Gool en RBIs van Gijs van Zalingen en Railison Bentura. RCH wist in de tweede helft van de inning één keer te scoren, maar de Oosterhoutse slagploeg bleef hot en scoorde drie runs in de zesde inning. Singles van Berend Ruben, Jerzy van Gool, Gijs van Zalingen en Wijnand Ruben zorgden voor en 1-8 voorsprong. Jeldwin Orman sloeg in de tweede helft acht nog twee punten binnen met een double en scoorde later zelf op een wilde worp. Hiermee werd het uiteindelijk 4-8 op de Heemsteedse Sportparken.

In Oosterhout werd de wedstrijd op donderdagavond wel begonnen, maar niet afgemaakt. In de eerste helft van de vijfde inning gingen met twee uit de zeilen op het veld. Twins stond op dit moment met 2-1 voor.

Box score (woensdag)

Amsterdam Pirates – UVV

Op Sportpark de Paperclip, kwam UVV in de derde inning op een 1-0 voorsprong. Jurian Hansen sloeg een honkslag en een sacrifice bunt van Timothy Rojas werd niet goed verwerkt, hierdoor kon Hansen scoren. Pirates kwam in de eerste helft vijf op gelijke hoogte. Quintin de Cuba begon de inning met vier wijd, Urving Kemp bracht hem richting het tweede honk met een stootslag, hierna kwam er een RBI single van de knuppel van Jorrit Penseel. Zo werd de stand gelijk getrokken. Pirates scoorde een inning later twee runs dankzij wat controle problemen op de heuvel bij UVV. De thuisploeg gaf niet op, Timothy Rojas scoorde in de tweede helft acht namelijk de 2-3. Hierna ging het helemaal mis voor UVV, Pirates scoorde zeven runs in de laatste inning en won zo uiteindelijk met 2-10. Pim Vijfvinkel gooide zeven innings voor Pirates en kreeg één run tegen, deze was unearned. Casper Rammeloo gooide de wedstrijd uit voor de Amsterdammers.

Net als in Oosterhout, kon in Amsterdam ook geen volledig geldende wedstrijd worden gespeeld. In de tweede helft van de tweede inning werd de wedstrijd gestaakt wegens het weer. De stand was 0-0.

Box score (woensdag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse