HB Hoofdklasse

Sweeps voor Neptunus, Pioniers en Pirates

Sweeps voor Neptunus, Pioniers en Pirates

Op zaterdagmiddag werd een tweetal wedstrijden van donderdagavond afgemaakt. Verder werden er vier volledige wedstrijden gespeeld in de Lucky Day Hoofdklasse. Neptunus, Pioniers en Pirates wisten allemaal sweeps te behalen in hun series.

RCH-Pinguïns – Oosterhout Twins

Op donderdagavond werd de wedstrijd tussen RCH en Twins met een stand van 2-1 in het voordeel van Twins gestaakt. Op zaterdagochtend werd de wedstrijd afgerond. In de eerste helft van de vijfde inning werd de wedstrijd opgepakt met lopers op het eerste en tweede honk. De eerste slagman op zaterdag kreeg vier wijd, waardoor de honken vol liepen. Ruendrick Piternella volgde met een 2-RBI single, zo nam RCH een 2-3 voorsprong. In de zevende inning scoorde Paris Aguilera na een lead-off double en honkslagen van Dion Frank en Raul Jacobs. Zo werd het uiteindelijk 2-4 voor RCH.

Nadat de wedstrijd van donderdag was afgemaakt, werd de wedstrijd gespeeld die origineel op zaterdag stond gepland. Hierin nam Twins al snel een ruime voorsprong. Honkslagen van Marnix Ruben, Luuk Bun (RBI) en Terrence Garcia (2 RBI double) zorgden voor een vroege 0-3 voorsprong. Een inning later werd het 0-5 dankzij RBIs van Railison Bentura en Wijnand Ruben. Marnix Ruben bereikte in de vierde inning het honk met vier wijd en stal het tweede en derde honk. Bij het stelen van drie werd de aangooi niet goed gemaakt, zodat Ruben kon scoren. RCH wist in de vijfde en zesde inning te scoren, maar Twins bleef in de tussentijd uitlopen. Zo werd het uiteindelijk 2-11 in Heemstede. Misja Harcksen gooide zes quality innings en verdiende de win, zijn opvolger was Finn Kops, hij kreeg de save op zijn naam.

Box score (donderdag/zaterdag)

Box score (zaterdag)

UVV – Amsterdam Pirates

Net als tussen RCH en Twins, konden Pirates en UVV de wedstrijd op donderdag ook niet afmaken. Met een 0-0 stand werd de wedstrijd in de tweede helft van de tweede inning stilgelegd. Pirates nam in de derde inning een 2-0 voorsprong. Duco Nuijten kwam op het honk door een veldfout, Tommy van de Sanden volgde met een tweehonkslag. Van de Sanden scoorde zelf de tweede run op een RBI single van Kenny Berkenbosch. De ervaren slugger van Pirates verzamelde in de volgende inning wederom een RBI, ditmaal via een sacrifice fly waarop Jorrit Penseel kon scoren. UVV kwam in de negende inning tot vier runs en nam zo een voorsprong laat in de wedstrijd. Honkslagen van Tijmen Takke, Lucas Bekker en Jorrit Patist en wat veldfouten bij Pirates zorgden ervoor dat de uitspelende ploeg een 3-4 voorsprong nam. In de tweede helft negen  kwam Alex Madera op het honk door een stootslag honkslag. Jules Cremer sloeg hem binnen met een single, zo stond het weer gelijk. Later scoorde Cremer het winnende punt op een walk-off single van Roelie Henrique. Zo wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 5-4.

Pirates hield het momentum na de eerste wedstrijd en kwam meteen op een 0-1 voorsprong in de tweede wedstrijd van de middag. Op een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch kon Oliver van der Wijst (vier wijd) scoren. Een homerun van Tijmen Takke trok de score in de tweede inning gelijk. Dankzij RBIs van Jules Cremer, Yurdion Martie en Tommy van de Sanden liepen de Amsterdammers uit tot 1-4. UVV scoorde meteen één run in de tweede helft van de vierde inning, maar hierna liep Pirates uit. Vier runs werden er gescoord in inning nummer vijf en nog één run kwam binnen in de zesde beurt. De thuisploeg scoorde nog één keer in het laatste deel van de wedstrijd, zo werd het uiteindelijk 3-9 voor Pirates.

Box score (donderdag/zaterdag)

Box score (zaterdag)

HCAW – Curaçao Neptunus

Dankzij honkslagen van Stijn van der Meer, Dwayne Kemp (RBI double) en Darryl Collins stond het na één inning al 0-4 voor Neptunus. Hierna werd er lang niet meer gescoord. Pas in de zevende inning werden er weer punten binnengebracht, wederom was het Neptunus die de aanval creëerde. Een single van Stijn van der Meer, twee keer vier wijd, een hit by pitch en een sacrifice fly zorgden voor een stand van 0-6. Een beurt later scoorden allebei de ploegen één run, waarmee de einduitslag 1-7 werd in Bussum. Juan Carlos Sulbaran gooide zeven shutout innings en verdiende de win. Tijn Fredrikze en Aaron de Groot kwamen in de wedstrijd vanuit de bullpen.

Box score (zaterdag)

Worldwide Pharma Logistics Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Pioniers had op zaterdag de kans om de serie tegen Quick te sweepen en begon sterk aan de wedstrijd. Vier wijd voor Tyrell Mercado Reyes, een single van Duncan Beljaards en een sacrifice fly van Raff Diters zorgden voor de 1-0. Mercado Reyes was een inning later degene die de belangrijke honkslag sloeg, hij bracht Daan Terstall (vier wijd) over de thuisplaat. In de vijfde inning sloegen Bodhi de Vreede, Raff Diters, Luca van Gorkum, Andreas Meijer en Daan Terstall allemaal honkslagen waarop drie punten binnenkwamen. Quick scoorde voor het eerst in de eerste helft zes, op een wilde worp kwam de 5-1 binnen. Pioniers scoorde in de tweede helft van de inning twee runs op een honkslag van Luca van Gorkum. Hierna wist Quick nog wel vier runs te scoren, maar Pioniers behield de voorsprong en won met 7-5.

Box score (zaterdag)

Na vier speelrondes is dit de stand in de Lucky Day Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse